Merhaba kızlar öncelikle sürekli burdan takip ettiğim başlıklardan biri doğum süreciydi. Çoğu kişinin bana ilham vermesi kimilerininde korku vermesi olsa da ☺️
Bende sizlerle doğum hikayemi paylaşmak isterim.
03.03.2020 de dünya ya gelen pamuk kızım 🥰
Bu tarih öncesinde yaklaşık 2-3 gün gibi karnımda ve rahimde kasılmalar oluştu. Erken gelir diye beklediğimiz minnağımız 40 haftasını geçti ne zaman olcak ne zaman olcak derken 03.03.2020 gece saat 2 🤓
tatlı tatlı aralıklı sancılar vurmaya başladı. Belden, kalçaya, kalçadan, bacak ve kasığa...
dakika tuttum tabi başta 20 dk da bir vuruyodu, yarım saat içinde 15 dk oldu. Bu arada saat ilerliyo tabi en son baktığımda 4:35 di ☺️
biraz kesilir gibi oldu hemen kendimi duşa attım. Vücudumu sıcak suyla yıkadım sabunla köpürtüp karnıma güzel masajlar yaptım.
Duştan çıkıp plates topuna oturdum kalça hareketleri, zıplamalar...
Etkisi oldu tabi sancılanma başladı. Tuvaletten çıkamaz hale geldim. Klozete bağlıycaktım kendimi. Sanki bağırsaklar boşalı gibi gurul gurul sesler. Gir çık derken saat 9:30 oldu ve gram uyku yok. Evde tekim. Eşim vardiyada 4 te işe gitmişti gece.
Kayınvalidemi aradım. Kahvaltı yapamadım ağrım var gel beraber yapalım diye. O gelene kadar tuvalete gittim tekrar ve bir baktım ki NİŞAN’ım 🤓
Ağzıma lokma aldıkça içimde daha çok sert hareketlerle kendini iten bi bıdık var. Vel hasıl kelam saat oldu 12 ve artık doktorumu aramam gerekti. Dayanılmaz ve 5 dk da bire düşen sancılarım oldu. Doktorum hemen gel dedi. Gittim çatala aldı kontrol etti 🙄
Hadi bakalım 1-2 saate zorlarsa kızımız gelir 6 cm olmuşuz dedi. Heyecan bastı biraz da tedirginlik. Yatış verdi hemen. Tabi biz yaptırmadık suni vermek istedi hemşireler mesai bitimine yetişmek için.
Ben biraz daha sancı çekip gelmek istiyorum dedim ve bi cesaret çıktım 😂
Hastanenin arkasında bi park vardı. Görümcem, kayınvalidem, yakın arkadaşımla beraber parkta yürümeye başladık. Elimizde çay 😂 bi yandan çubuk kraker yiyorum kahvaltı yapamadım. Kesinlikle tok gidin her ne kadar lağman yapsalarda dirayetli olun.
saat oldu 15:00 ve hastaneye girmem gerektiğini anladım. Ve serüven başladı. 💃☺️
Çok ağrı çektim
Çok sancı çektim ve azimle odaya girdiğimde 8 cm doğuma alabiliriz dediler. O ses beni benden aldı 🙄
Çatala çıktım ve artık kendinizi salıyosunuz bir an önce çıksın istiyosunuz rahatlamak için. Kesi yapmadı doktorum kendi gelir diyerekten vazelin ve yağ kullandı. 1,2,3 ıkın kızımmmm
diye 3 defa ıkındık ☺️
- de artık nefesim kalmadı bebek başını çıkardığında yırtığım oldu hissetmiyosun tabi kızım geliyo diyorum bi yandan. Dua ediyorum salavatlarla bağırıyorum. 4. Ikınmada ebe karnıma baskı uygulamak zorunda kaldı. Ve o hareketle bi ses bi sıcaklık. Kızım göğsümde 🥺😞🥰
Rabbim öyle bir dirayet veriyo ki o bağıran acı çeken ben değildim sanki. O an herşey bitti...
Sağlıkla büyüsünler evlatlarımız inşallah ❤️