36+0 dan selam herkese 🙋🏻♀️ Bu postu doğumdan korkanlar için açtım belki bir nebze faydası olur düşünceniz değişir. Ben de henüz doğurmadım 🙂 hamileliğimi öğrendiğim günden nerdeyse 6. ayıma kadar hep korktum,geceleri uyku uyuyamıyordum hep doğumu düşünüyordum nasıl olacak diye.. elimin altında o kadar kitap vardı ki doğumla ilgili annelikle ilgili okumak gelmiyordu içimden,iyi geleceğine inanmıyordum. Sonra korkmak yerine bu durumun eninde sonunda biteceğini ve doğumun gerçekleşmek zorunda olduğunu kabullendim ve endişelerimi biriyle paylaşmak istedim. Bu kişi eşim oldu zaten en baştan beri en iyi destekçimdi,onunla konuştukça,bana hak verdikçe,kavuşacağımız anın güzelliğini anlattıkça korku yerini heyecana bırakmaya başladı bende. Pozitif şeylerden bahsetmek,güzel şeyler konuşmak insanı çok rahatlatıyor ve motive ediyor. Kendim de bir sağlıkçı olarak korkunun doğum için hiç iyi olmadığını biliyor ama birşey yapıp yenemiyordum,çevrede anlatılan kötü doğum hikayeleri elbette etkiliyordu ne kadar etkilenmiyorum desemde.
”korku vücutta adrenalin salgıladığı için doğumu da erteliyor,gebelik sürecinde ve doğum anında olabildiğince rahat olmak ve korkmamak çok önemli,korktukça adrenalin salgılanıyor ve rahim kendini kasıyor bebek te geri çekiliyor otomatikmen”.
Bu yüzden önce doğum hikayesini anlatmak isteyenleri susturdum iyi de olsa kötü de olsa bu konuda konuşmak istemiyorum her doğum kişiye özeldir diyerek kibarca anlatmalarını engelledim. Sonra doğum ne zaman,son tarih ne zaman,normal mi olacak sezeryan mı diye soran büyüklerime “daha zaman var,doğum şeklimi de şu an için sadece Allah biliyor” deyip tebessüm ettim. Yaşıtlarıma ve benden küçüklere ise “soru sormayın bilmiyorum teşekkürler “ deyip yine tebessüm ettim.
biraz uzun oldu ama sizlere nacizane tavsiyem doğum hikayelerini dinlemekten kaçının,bilinçlenmek için bol bol kitap okuyun ve tahmini doğum tarihinizi söylemeyin üstüne 3 hafta ekleyip öyle söyleyin yoksa tarih yaklaştıkça “hala doğurmadın mı” cümleleri sizi daha da panikletebilir.
sonunda bir mucizeye kavuşucaz sadece bunu düşünmek bile mutluluk verici,biz bize yazılanı zaten yaşayacağız o yüzden anın tadını çıkarın 💖