Merhaba arkadaşlar, öncelikle size söylemek istediğim siz plan yapsanızda yaşayacaklarınızı maalesef belirleyemiyorsunuz. Bebeğim 32 haftadan beri normal doğuma müsait bir pozisyondaydı ve ben deli gibi normal doğum istiyordum. 16 haftaya kadar lekelenmelerle geçen hamileliğimde tek sorunum buydu. Sonra 34 haftadan sonra diş ağrısı (2 hafta aralıkla yokladı) ve puppp hastalığı ile bir kaşınma mücadelesi atlattım. (Doğumda hala kaşınıyordum) 39+1 de gece bir anda sersemledim baş boyun ağrıaı ile telaşlanıp tansiyonumu ölçtüm. 139/87 çıktı (ben normalde tüm hamileliğimi 11/6 geçirdim) doktoruma yazdım 140/90 üstüne çıkarsa hastaneye geç ama şimdi limonlu su iç ve dinlen dedi. Dinledim ve 130/80 düştü yattım bende. Gece boyu baş ağrısı çektim sabah bir daha ölçtüm yine 139/90 olmuş doktoruma ben kontrole gelicem çok kötüyüm dedim gel dedi. Bebeğe baktık 3480 gr olmuş istersen seni yatıralım suni ile başlatalım olmazsa sezeryan yaparız dedi. Ben başladım ağlamaya bir heyecan sonra birde tansiyona baktık 170/10 doktor suniyi falan bırak sezeryana bu tansiyonla sancı çekemezsin dedi. O gün 3 saat içinde sezeryana alındım veee oğlum anne karnında kakasını yapmış ve yemiş. Şuan 2 gündür kuvezde şükür iyiye gidiyor. Doktor eğer normal diye ısrar etseydin bebeğini kaybederdin dedi. Spinal sezeryana gelince 36 saat boyunca gaz sancısı çektim sıfır uyku ile 😔 az az sütüm geliyor en baştan beri oğlumu besliyorum. Lavmanla düzeldim. Doğumum çok kolay geçti sonrası sancılıydı 🤲🏼 bebeğim 5 dk alındı ben yarım saatte çıktım ameliyathaneden. Rabbim hayırlısı ile evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. Sormak istediklerinizi seve seve cevaplarım ❣️