Tüm doğum yapacak annelere tek tavsiyem gittiğiniz ve doğum yaptığınız hastanede yenidoğan yoğun bakım olması önemli değil lütfen neonatoloji uzmanı (çocuk uzmanı olup yenidoğan yoğun bakıma bakan doktor değil özellikle neonatoloji yani sadece ve sadece yenidoğan uzmanı olan doktor) var mı onu araştırın bebeğinizi kaybedince paranın önemi kalmaz doğum ve doğum sonrası adaptasyon sürecinde bir neonatolog olmayan hastanede gelişecek her sıkıntıda bu sektörün içinde olan biri olarak olacakları yazıyorum. Çoçuk Hastalıkları uzmanı olan ama sağlık bakanlığından 3-5 günlük yenidoğan yoğun bakım kursu alan bir doktor yenidoğan yoğun bakım servisinin sorumlusudur gece nöbetlere asistan kalır bunlara dış nöbetçi denir bu kişiler tıpı yeni bitirmiş pratisyen doktorlar olup tusu yeni kazanmış ve daha çocuk haftalıklarını okuyan kişilerdir yani işin ehli olmayan doktorlardır ben bunu bilen biri olarak acil doğumumda bu hatayı yaptım ve keşke zamanı geri alabilseydim diyorum ama son pişmanlık çare olmuyor dış nöbetçilerin daha mosmor çocuğa onun her yeri mor zaten diyerek başka çocuklarla ilgilenen acil hasta kavramını sokaktaki adam kadar bilmeyen yeni yetme yada hemşirelik son sınıfında olupta nöbet tutan hemşirelere bebeğinizi emanet etmek istemiyorsanız o zaman bir neonatoloji uzmanının olduğu hastanede doğum yapın