Doğum hikayesi yazmak hiç aklımdan geçmezdi ama bana da nasip oldu... 7 sene flörtün ardından ve 2 senelik evliliğin ardından bebeğe karar vermiştik. Evlilik yıl dönümünde eşime hamile olduğumu açıklamıştım. Daha sonraki haftalarda bebeğimin 1 değil 2 tane olacağını öğrendim ve tek yumurta ikizi annesi adayıydım. Doktor direkt riskli gebelik dedi. Hemen risklerini anlattı. Tek yumurta ikizi bekleyenler bilir bebeklerde gelişim farklılığı, kan çalma, erken doğum ve buna benzer riskler çok fazladır. Muşta öğretmen olduğum için doktor burda doğum yapamazsın büyük şehre gitmen gerek dedi. zaten Ankaralı olduğum için Ankarada doğum planladım. 24. hafta Ankarada bi özel hastane ile anlaştım. Bu haftaya kadar 2li 3lü test yaptırmadm. Detaylı ultrason yaptırdım. Şeker yüklemesi yaptırdım ve sezeryan olacağım kesin olduğu için tetanoz aşımı yaptırdım. Herşey yolundaydı. 32+1de kontrolüm vardı ve ultrasonda bi sıkıntı gözükmüyordu bebekler iyiydi. 32+3de sabah 6.30da uyurken birden suyum geldi. Hiç beklemiyorduk. Herşey yolundaydı yada biz öyle zannetmişiz. Tarih 29 şubattı kızlarım gelmek için özel bi günü seçmiş. Hemen hastaneye gittik. 3 santim açılma vardı ama tek yumurta ikizinde normal doğum çok riskli ve doktorum hemen sezeryana aldı. 1570e 1750gram doğdular. Ciğerleri gelişmediği için küvezdeler ve duaya çok ihtiyacımız var. Lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin. Eve bebeksiz gelmek çok çok zormuş.Evde süt sağıp götürüyorum, biran önce çıkabilsinler diye.. Sorunuz varsa cevaplarım.
Sabitler misiniz @NaimeYilmaz @adm