Cndnbzkrt Merhabalar hanımlar. Ben doğum yapmadım henüz ama burada çok doğum hikayesi okuyorum ve açılma olması için öğrendiğim şeyleri yazmak istedim 😂 En başta normal doğumu kolaylaştırmak için en etkili şey yürüyüş bol bol yürüyün. Ondan sonra hurma iyi geliyor diye okumuştum bunu çevremde de birkaç kişi söylemişti. Sıcak su açılma yapıyor sıcak duş sıcak suya oturmak vs. Squat açılma yapıyor sancıları hafifletiyor. Merdiven inip çıkmak çok iyi bir yöntem. Bunlar hem açılma yapan hemde doğumu kolaylaştıran şeyler. Normalde gebelikte bitki çayları yasaktır düşük yapmaya sebep olduğu için ama 39-40. Haftada bitki çayları içerek rahim kaslarınızı uyararak açılma sağlayabilirsiniz. Onun dışında nefes egzersizi yapın bol bol. Normal doğum istiyorsanız nefes egzersizi çok önemli doğru ıkınmak için doğru nefes alıp vermek gerekiyor. Cinsel ilişkide açılmaya yardımcı oluyor. Stres yapmamaya çalışın vücudunuz ne kadar rahat ve gevşek olursa doğumunuzda o kadar kolay ve hızlı olur. Tabi bu önerdiğim şeyleri doktorunuza sormadan yapmayın sonuçta herkesin gebeliği farklı. Hepimize kolay doğumlar diliyorum. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız yavrumuzu 🙏🏼❤️