Merhaba anneler...
Suanda kucağımda uyuyan 42 günlük bal oğlumla yazıyorum... Neden emziremeyen yada mama takviyesi yapan anneler yetersiz eksik olarak algılanır toplumda. O kadar bunakdım ki artık üzülmektwn daha da kesilecek sütüm diye korkuyorumm...
Normal dooğum yapmama ragmen ilk 3 gün sütüm gelmedi. Hastanede şırıngayla beslediklerinde oğlumu ondan defalarca özüe diledim ağladım içim paramparca oldu kahroldum sanki benim sucummuş gibi sütümün gelmemesi nede olsa öyle öğretilmiş ya bize dütün yoksa eksiksin... sonra sağmaya başladım 3. Günün sonunda ilk damlayan o sütle nasıl mutlu oldum anlatamam. Birde göğüs uçlarım küçüktü yavrum tutamadı memeyi sağarak içirdim o ilk sarı ağız sütünü. Sonra plastik göğüs ucu aldım oğlum onu hiç istemedi ben yine defalarca özür diledim oğlumdan ağlayarak tenime temas edemiyor anne kokusuyla ememiyor diye. Bir haftanın sonunda sağarken uçları cıkatttım oğlum tuttu çok şükür memeyi ama bnden mutlusu yok. Bir hafta emdi doydu. Ama sonra iki göğsümüde emmesine rağmen doymuyordu ağlıyordu uyumuyordu mama takviyesine başadım ama nasıl bi vicdan azabı. Normalde asla bu kafada bi insan değilim önemli olan bebeğin doyması derim ama insan anne olduktan sonra hersey değişiyor. Hastaneye kontrole gittiğimizde anne sütü artı mama veriyorum dediğimde aman Allahım sanki çocuğu zehirliyormuşum gibi tepki veren doktorlar kendimi iyice yetersiz hissetmeme sebep oldu. Sonra yok göğüslein sertlesmemiş süt yok içinde , aaa sıkınca fışkırmıyor, sütyenine süt sızmıyorlarla dahada eksik anne oldummm...
Ama önemli olan yavrunun doyması değil mi ? Neden annelere yapılan bu psikolojik terör, insan sütü az ya da yok diye eksik olur mu ?
Neler neler yapıyorum rezene anason ısırgan çayları tatlılar bol bol su... ama yinede göğüslerimin yara olmasına aldırmadan saatlerce emzirsemde oğlum doymuyor ağlıyor aranıyor mama takviyesi olmadan uyumuyor... Bu benim eksik yetersiz anne değil yavrusunu aç bırakmayan rahat uyumasını sağlayan bi anne olduğumu gösterir. İnsan sütü yetmiyorsa nasıl aç bıraksın ağlamasına dayansın yavrusunum sırf doktorlar mamayı kes dedi çevre ayıpladı diye...
Çok uzunn yazdım kusura bakmayın içimi döktüm günlerce ağlamama sebep olan seyler için..
Şimdi emdikten sonra mamsınıda yiyen meleğim kucağımda mışıl mışıl uyuyor huzurla kokusu herseye bedel...