Evet gelelim bizim hikayemize. Bastan soyleyim uzun olacak😊. Bir gün bende buraya hikayemizi yazar mıyım anne olabilir miyim diye çok bekledim. Kimse umudunu kaybetmesin. Benim prensesim 2 sene sonra geldi. Çok şey denedim stres yaptım çok ağladım inanın stres yapmanın bir faydası yok. Sadece bir gün olacağına inanın. Ben bundan önce 2 gebelik geçirdim. İlk gebeliğimde kalbi durdu miniğimin bir kontrol günü ögrendim ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Evet çok zor bir sürecti cok agladim ama hep dediğim Allah verdi Allah aldı sabret oldu. Sonrasında tam 10 ay boyunca ovulasyon testi denedim her ay regl gunleri gelmeden test yapardim bi umut iste sabahin 6sında heyecanla uyanıp bu sefer tuttu mu diye kaç test yaptım Allah bilir.. 10 ay olmustu gebelik olmadi ha tabi bu sürecte her ay hastanelere gitmeler mi dersiniz kan vermeler muayene olmalar neler neler neden olmuyor diye kendimi yiyordum tabiri caizse. 10.aya geldigimde test yaptim cok silik bir cizgiydi cok zor gorulen dogru mu degil mi derken gittim kan vermeye betam cok dusuk cikmisti takip edilecekti ama lekelenmelerimde vardı. Anladim zaten ters giden birseyler vardi. 2 gun sonra tekrar kan vermeye gittigimde beta degerim dusmeye baslamis kanamam adet kanamasina donmustu. Sonuc kimyasal gebelik.. inanin hic uzulmedim ve sevindim gebe kalabiliyorum diye kimyasalda olsa gebe kalmistim kurtajdan 10 ay sonra.. ve ertesi ay o kadar cok uzerine dusmedim cunku gebe kalabildigimi gormustum ve adet gunume 3 gun kalana kadar ovulasyon testiyle yumurtlamayi gordukten sonra takip etmeye devam ettim hep ayniydi koyulasma yoktu 2 gun kala gebelik testiyle bakiyim nasilsa yine cikmayacak dedim ve testi yaptim cok silik ama ben burdayim anne geliyorum diyen bir test sonucu 😊 esim uyuyordu kosarak yanina gittim test elimde goruyor musun diye adam uyku sersemi ne oldugunu anlayamadi gordum ama korkuyorum dedi iki kaybimiz vardi cunku.. ertesi gun kan vermeye gittim beta 118 cikti esim havalara ucuyor baba oluyorum diye ben karmasik duygulardayim yine kaybeder miyim diye.. hareketlerini hissedene kadar her hafta ya hastanede ya saglik ocagindaydim artik dr.lar hemsireler taniyordu bizi 😊 ve gun geldi catti 38 haftalik olmustuk artik 40i beklemeyecegini hissediyordum zaten. Hafiften sancilarim baslamisti adet sancisi gbi ama arasi duzensiz bu sancilar gun gectikce artmaya basladi ama kesinlikle dayanilmayacak degil kizlar. Sanci geldikce plates topunda hareketler yapiyordum hatta gun icerisinde 2 3 saat yuruyus yapiyordum sanci geliyordu tabi ama dedim ya dayaniliyor tek korkum disarda yururken suyumun patlamasiydi 😂 38+5 e geldigimizde saat 11 gibi artik 2 dk da 1 gelmeye basladi sancim ve dedimki doguracagim bugun kahvalti yapiyorduk bir lokma agzima aliyordum sanci geliyordu kalkip yuruyordum evin icinde ve her sancimda dualar ettim duanin gucune inanin. Sanci geldikce ayetel kursi insirah surelerini okudum bitene kadar sancimda bitiyordu. Esim isteydi anneme aramasini ve artik hastaneye gitmemiz gerektigini soyledim annem esimi aradi bizi hastaneye gotur diye esim diyorki isyerindekiler halime guluyordu cok panik yapmis yazik 😂 esim gelene kadar dusa girdim sıcak su cok rahatlatiyordu tavsiye ederim. Esim geldi hazirlandik ve 1 saatlik yolu 4luleri yakarak yarim saatte geldik esim sagolsun 😂 arabada sanci geldikce yine ayni sekilde sureleri okuyordum rabbi yessir vela tuassir rabbi temmin bil hayr ve summessebile yesserah diyordum. Hastaneye vardik muayene oldum 3 cm aciklik ve su sızması vardi su gbi akintim geliyordu ama ben normaldir diye dusunmustum degilmis suyum siziyormus. Yatis verildi islemler derken saat 1.30da suni sanciyi da taktilar. Suyum sizdigi icin dogumun hizlanmasi gerekiyormus. Bu arada oyle abartildigi kadar da degilmis suni sanci sadece yatmak zorluyor oda normal sancidada zor oluyor zaten. Yatisim yapildiktan yarim saat sonra tekrar kontrol ettiler 4 5 cm olmus acilmam ben seviniyorum tabi hizli ilerliyoruz iyi diye 😂 sonra bi ara suni sanciyi cikartip odami degistirdiler firsat bu firsat dedim benim tuvaletim var tamam git dediler baska turlu hicbirsekilde izin vermiyorlar suni sanci bagli oldugu icin neyse gittim tuvalette biraz ikindim sanci geldikce ikinma hissim yoktu bu arada acilmam ilerlesin diye yaptim ve isede yaradi. Geldim geri bagladilar sanciyi nst de bagli tabi aradan 1 saat gecti benim ikinma hissim geliyor her sancida ebeler ikinma bos yere daha zamanin var kendinide bebegide riske atiyorsun diyorlar bebegin kafasi sisermis mis mis... isteyerek yapmiyorum dedim kontrol edelim dediler kontrol ettiler tekrar sordum acilma kac cm diye 4 dedi yalan soyleme 5ken nasil 4e dustu tekrar diye cikistim ebeye 😂 ebe herkesin olcumu farkli dedi yedim mi hayir 😂 suni sancininda biraz etkisi var tabi bunda sanci geldikce biraz terslemis olabilirim 😁 aradan biraz daha zaman gecti nst bagliyken yataktan kalkmaniza izin vermiyorlar ama ben dinlemedim ve kalktim bir dr geldi neden dinlemiyorsun hemsireleri yat cabuk dedi beni ayakta gorunce onuda tersledim gel bu sanciyi sana baglasinlarda yat bakalim nasil yatacaksin diye neyseki bisey demedi 😂 aliskinlar tabi onlarda 😂 ve saat 4.20 oldu ben sanci geldikce ikiniyorum en son buyuk tuvaletim var benim dedim ebeler hala bana zamanin var daha cok erken ama gel bi kontrol edelim dediler en son 9 diyip disari cikti odaya bi anda 10 kisi girdi icimden diyorumki hani daha cok vardi 😁 hemen yatagi catala cevirdiler dr. Geldi sancin oldukca ikin dedi zaten o demesede ben ikiniyordum 😂 ilk ikinmamda biraz bagirdim bagirma sadece ikinmaya odaklan dediler ve 3 guclu ikinma sonrasi kizim cok sukur 16.34 de dunyaya gozlerini acti. Dr.lar hemsireler cok guzel dogumun oldu dediler. Tarif edilemez bir duygu ten teması yaptik ve uzerini giydirmek icin aldilar. Plesantamin ayrilmasi icin ugrasirlarken ben kizimi izliyordum ama plesanta ayrilmadi tam yarim saat boyunca karnima bastirdilar ama yok bu beni dogumdan daha cok zorladi ve en sonunda ameliyathaneye goturuldum anestezi altinda aldilar uyandigimda yatagimdaydim kizim yanimdaydi anesteziyi atmak biraz zor oldu sersem gbi oluyorsunuz. Dogumdan sonra dikis acim olmadi sadece karnima bastirdiklari icin yarim saat onun acisi vardi oda bikac gune gecti. Daha hastaneden ayrilmadan ayaktaydim ve hala ayaktayim kendi isimi kendim yapabiliyorum iyiki normal dogum yapmisim. Suan kizim 10 gunluk oldu bile ve zaman nasil gecti anlamadim. Anne olmak cok guzelmis bi o kadar da zor ama keyifli. Bebek sahibi olmak icin ugrasan arkadaslarim stres yapmayin ve inanin dua edin ben hamile kaldigim o ay bir suya ayetel kursu felak nas ihlas bakara surelerini bir oturusta okumustum ve o suyu cogaltarak her gun ictim dualarin gucune inanin 11 ayin sonunda ovulasyonla takip etmeme ragmen bunu yaptigim ay gebe kaldim yapmak isteyenler olursa eger yapsin denemekten zarar cikmaz. Bizimde hikayemiz boyle oldu 3 saatte normal dogum yaptim birazda kendi cabamla bi masaallahinizi alirim 😊 normal dogumdan korkmayin bir riskiniz yoksa bol bol yuruyus yapin bunun cok faydasi var. Sormak istedikleriniz olursa firsat buldukca cevaplarim. Rabbim anne olmak isteyen herkese hayirli saglikli evlat dogum yapacaklarada kolay dogumlar nasip etsin..