ElifNilMom Ben iki ismli birisi olarak yıllarca çok zorluk çektim. İlk ismimi hiç kullanmıyordum ilkokulda öğretmenim yoklama listesinden sadece ilk adımı söylemişti çocugum daha yarım saat sınıf sessiz kalmıştı. Çünkü hiç alışkın değildim ilk ismime ve beni çağırdıgını anlayamamıştım. Daha sonra sınavlarda kodlama sistemi vardı. Üniversiteye hazırlanırken zaman zaman hergün deneme sınavı oldugumuz oluyordu ve hergün kullanmadıgım halde ilk ismimi de kodlamaya calısıp gereksiz ugras ve zaman kaybı yaşıyordum.En basitinden bu yaşıma geldim hala bile en ufak bi siparişimde ilk ismimi de yazmak zorundayım ki kargo geldiğinde kimlik sordugunda ispat edebilmek için. Sorun cıkartıyorlar yoksa. Nikahımda bile memur hiç kullanmadıgım ilk ismimle hitap etti, ilk ismimi hiç kullanmadıgım için düğünden sonra herkes sorguladı aaa senin o muydu ismin falan diye. Yani eğer tek isim kullanacaksanız bence 2.ismi çocuga yük etmeyin gereksiz yere derim. Yok iki isimle birlikte hitap edicez cocuga derseniz o zaman tamam. Ama benim bu yaşta bile hala sorguladıgım şey bu NE GEREK VaRMış da koymuşlar? Benim tavsiyelerim bunlar karar sizin. Sağlıkla gelsin insallah🙏🏻