Mertarasinannesii Merhabalar bu şeker yüklemesi tam olarak nedir ne için yapılıyor yaptıran var mı bende insülin direnci var şeker yüklerseler bana sorun olmasın 🙄biri aydınlatabilir mi beni ? Sevgili anneler
Sevgigursoy Mertarasinannesii şeker yüklemesi tatlı gazoz gibi bişey veriyorlar içiyorsun ama vermeden önce kan alıp şeker bakıyorlar içtikten sonra tekrar kan alıp şeker bakılıyor herhangi bir zararı yok , hatta gebelik şekerin varsa bebeğede sanada zararlı o yüzden yapılması gereken bi test bende 2 hafta sonra yaptırıcam şuan 22 haftadayım
Esragg Mertarasinannesii ilk hamileliğimde yaptırdım şekerim çok çok düşük cıktı ve serum yedim etrafa bakarak yapıp yapmama konusunda kararsızdım bence yapılması gerekıyor
Arzu_54 Sevgigursoy peki ne oluyor onu içince ne gibi değişiklikler daha canın tatlı şeyler mi istemiyor
Sevgigursoy Bu arada babam normal şeker hastası olduğu halde şeker yüklemesi istemişti doktor hatta ben gittim doktora sordum şeker hastası bişey olur mu diye herhangi bi zararı yok babamda yaptırmıştı aynı gebelik şeker yüklemesiyle
Sln34 Benim doktorum yaptır bebek biraz iri gibi demişti. Önce aç karna kan veriyorsun. İçecek veriyorlar. İçtikten 1 saat sonra tekrar kan veriyorsun. Değerim yüksek çıkmış. Çok şaşırdım. Ailemde de hiç şeker hastası yoktur.Şeker ölçüm makinası alıp günde 4 defa ölçtüm. Not aldım kaç çıktığını. Bazı şeyleri yiyince yükseliyor şekerim. Dikkat ediyorum artık. Bazı hamilelikte oluyormuş şekeri çıkan
Sevgigursoy Arzu_54 hayır gebelik şekerin varmı yok mu ona bakılıyor kan tahliliyle sadece varsa ona göre tedavi başlıyor doktorun
ariyaliyya Sevgigursoy peki seker varsa ne gibi sknti oluo ki cnm doktor banada suyun fazla sekerini olcdedi ama 27 haftaligim bebek 1 kilo iri falan da deil 🤷🏻♀️
Ruhsuz İnsülün direnci Bi kere ben de de yüksek çıkmıştı hamilelikte şeker çıktı ben de diyetle devam ediyorum şu anda 31 haftalığım
Acemiy Merhabalar ben 24+ 2 günlüğüm ve bu aralar sürekli baklava ve şekerli şeyler canım istiyor dün tesadüf ölçtük 198 çıktı korktum Eczacı tanıdık da hamilesin normal dedi ama korkulacak bişey var mı bilemedim şeker yüklemesinden de bahsetmedi daha doktorum haftaya kontrolüm var
Ruhsuz Acemiy 198 yüksek bir rakam dikkat edin benim doktorum açlık 95 1.saat 140 2.saat 120 yi geçmeyecek dedi, hamilesin normal demek olmaz hamileylen daha dikkatli olmamız gerekiyor
Ruhsuz Acemiy asla sizi korkutmak için söylemedim, tedbir almak iyi olur... Bir doktorun şu sözü hep kulaklarımda şekeri olduğunu bilen annenin çoçuğuna Allahın izni ile bir sey olmaz, bilmiyorsa o zaman sıkıntı der çok doğru