Doruk-fatma Arkadaşlar merhaba 2li testimde sıkıntı yaşıyorum kombine risk1.935 ikili test 1:154 yaş riski 1:391 trisomy 1:10000 çıktı detaylı ultrason çektirdim onda da hiç bir problem çıkmadı ense kalınlığı normal burun kemiği var organlarda hiç bir problem yok dawn sendromuyla ilgili hiç bir bulgu yok ama 1000/1 ihtimal varmış bunun için nift testi istedi doktorum yaptırmalımıyım yada aranızda yaptıran var mı ?
Elizvedeniz Doruk-fatma eğer down sendromu bulgusu çıkmadıysa Detaylı ultrasonda yaptırma bence. Ama kesin olsun diyorsan nifty testi %99 doğru sonuç veriyor baya pahalı bir test istersen yaptırabilirsin
Sezen95 Doruk-fatma ben yaptırdım canım için rahatlasın istiyorsan yaptır mutlaka 10 günde geliyor sonuçları doğruluk payı yüksek
merveruzgar Doruk-fatma nift testinde herhangi bişey cıkarsa ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bence bu sorunun cevabını kendinize verip o şekilde yaptırın veya yaptırmayın. Allah korusun bişey varsa bile eger bebeginizden vazgecmicekseniz malesef hic bir önlem alamıyorsunuz Bebek anne karnındayken. Hamileliği kendinize zehir etmeyin derim. Detaylıda bi sorun cıkmadıysa onu yaptırmanıza hic gerek yok
iremtzn Doruk-fatma Benim riskim seninkinden daha yüksekti 1:560lardaydı. Kan testini yaptırdım çok şükür temiz çıktı.
Doruk-fatma Detaylı ultrasonu çektirdim bir sorun çıkmadı 1000/1 ihtimal var diyor doktor o ihtimali de gözden çıkartamıyorum evet çok pahalı yaptırmak istiyorum ama bir yandan da boş yere bu kadar para harcamak istemiyorum yanlış anlaşılmasın tabi evlat parayla ölçülmez ama doktorlar bilerek abartıyor mu ne bilemedim. Bu testi yaptırıp problem yaşayan hiç olmamış birde
Elizvedeniz Doruk-fatma ozaman yaptırmayın testinizde risk çıkmamışki zaten burun kemiğine felanda bakılmıştır muhtemelen e detaylıyada girdim öyle bir bulgu yoktu dediniz? Yaptırmayın bence gerek yok
Doruk-fatma merveruzgar bir sorun çıkarsa naparım tabi ki düşünüyorum kim bilerek dünyaya hasta bir çocuk getirmek ister ki herşey allahtan diyip kabullenilir ama beni düşündüren ilerde bana bişey olduğunda o çocuğa kim bakacak. Böyle bişeyin sorumluluğunu almakta gerçekten çok zor.bilmiyorum allahım yardımcım olsun başka bişey gelmiyor elden
DenizEnsar Doruk-fatma ıkili tarama testi bnmde riskli cıktı nifty testini yaptırdım sonuç bekliyorum Allah yardımcımız olsun
hepimom Doktor istediyse yaptir canim. Sonra aklinda kalir. Bnm sonuclar soyleydi, kombine 1:10000 , ikili 1:3599 , yas riski 1:705 , trisomy 1:10000
Ayb-izmir Ben yaptırdım nifty hiç ikili yaptırmadan direk nifty yaptırdım sonuçlar 10 günde geliyor kafanız rahat oluyor sonuçlar iyi gelirse eğer maddi sıkıntınız yoksa yaptırın