Sunshine1 Merhaba kızlar, yemeklerinize zerdeçal katıyor musunuz? Gebelikte güvenli midir? İnternette çok net Bilgi bulamadım
Ilknur_degrrli1 Sunshine1 zerdecal cayi bile icilir hamilelikte zencefil onerilmior diye biliorm googleye yaz
ECeren Sunshine1 merhaba çayını yahut kaynatıp suyunu içmediğiniz sürece sorun yaratmaz tabi her ihtimale karşı çığ tüketmeyin yemeklerinize eser miktarda( her gün kullananmamak gerekli ) kullanabilirsiniz. Hamileliğiniz sürecinde bitki çayları ve bitki sularından kaçının.
Buse91 Ilknur_degrrli1 bulantılar için zencefil çayı önerir genelde doktorlar kan akışınıda hızlandırır. Zencefil tüketilebilir hamilelikte😊
Hll3840mhmt Ilknur_degrrli1 hamilelikte bitki çaylarından mümkün olduğunca kaçınmak gerek.. zerdeçal ve zencefil yemeklerde önerdi doktor
Lavinia12 Ben bi kaç kere tavuğa patatese kattım hasta oluncada sütle içtim bir sıkıntı yaşamadım ama zararlımı bilmiyorum
Mlkrsln Canım ben zerdeçal kullanıyordum yemeklerimde araştırınca bazı sitelerde yemeklerde kullanılır bazılarında kullanılmaz yazıyordu diyetisyenime sordum zerdeçal potansiyel riskli diye geçiyor kaynaklarımda dedi bende bir daha kullanmadım
Sunshine1 Mlkrsln benim de yemek yapan abla dolmanın içine sürmüş, biz böyle şey yapmayız ama o yapıyormuş neyse yemiyim bende ne olur ne olmaz zaten erken doğum riskim var
Mlkrsln Sunshine1 ben de yemeklere kullanıyordum devamlı bir anda aklıma takıldı acaba dedim araştırdım riskli diyorlardı ama diyetisyenim kullanma dedi o yüzden kullanmıyorum ben
Sunshine1 Buse91 evet canım zencefil geçen hafta doktoruma sordum güvenli. Ama zerdeçal güvenli değilmiş sanırım rahimde kasılma gibi hareketlenme yapabiliyormuş
Sunshine1 Hll3840mhmt gebelikte mi zerdeçal öneriliyor canım? Rahimde kasılmaya sebep olabilir yazıyordu aklım karıştı o yüzden
Hll3840mhmt Sunshine1 yemeklerde 1 çay kaşığı kadar kulanmak sıkıntı olmaz bnce çünkü annemin doktoru da kardeşime hamileyken önermiş zerdeçal bana da zencefil ye dedi tuz yeme dedi