Dlktpl Olmaz tabii ki. Paylasmamiz gerek, bu yüzden burdayiz.
Ben Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi'nde tedavi oldum. Ücreti uygun ve doktorları iyidir oranın. Ha özel imtiyaz yok tabii..
Öncelikle tetkiklerini yapılıyor görüşme sağlandıktan sonra. Rahim filmi de içinde. Reglinin 2. yada 3. günü gidiyorsunuz. Uygun görürlerse iğneleri yazıyorlar size. Herkesin iğne adı ve iğne dozajı farklıdır. Bana + Klomen vermişti. Ignelerinizi zamanında oluyorsunuz. Ve muayene oluyorsunuz. Yumurtalarıniza bakıyorlar. Kaç adet var. Kaçı büyümüş. Kaçı büyümekte.. Yeterli gördüklerinde catlatmama iğnesi oluyorsunuz bacaktan oluyor genelde. Küçük ignedir, ben kendime yapıyordum. Insulin iğnesi gibi... Sonra hep muayene.. bakılıyor yumurtalarıniza. Belli ölçüme geldiğinde dedikleri saatte (o saat çok önemli) çatlatma iğnesi vuruluyorsunuz. Bu da çok küçük ignedir. Genelde göbek kismina yapilir. Sonra sizi yumurta toplama işlemi için çağırıyorlar. Genel anestezi alıyorsunuz. Hiçbirşey hissetmiyorsunuz. Sizin yumurtalariniz toplanırken eşinizden de sperm alınıyor. Isleminiz 15-20 dk en fazla. Sonra labaratuvarda döllenme işlemi başlıyor. Siz eve gidiyorsunuz. (Bizi 2.gün çağırmışlardı.) Transfer gününü size söylerler. Eğer yumurtalariniz döllenmişse şu gün gelin transfer edelim diyorlar. Transfer islemi de basit. Alttan muayene gibi.. 5 dk kadar sürüyor. Bol su içtirecekler size. Yumurtalarinizin durumundan da bahsedecekler. Kaç hücreli vs gibi.. Transfer bitti. Şimdi gelelim bekleme surecine.. Bizde bu 12 gündü. O bitmek bilmeyen 12 asır gibi gelen 12 gün....
12 gün bitti gittiniz kan verdiniz ve sonuç +. Sonra sizi 2 gün sonra tekrar çağırıyorlar katlanıyor mu diye. 2 gün olunca gidiyorsunuz. Kan veriyorsunuz. Katlamışsa herşey yolunda gidiyor demektir.. Ondan sonrasını onlar size izah ederler. Kese, kalp atışı vs diye gidiyor..
Gelelim ondan sonraki sürece...
Ben kendimden bahsedeyim burda. Sıcak duş almadım uzunca bir vakit. Is yapmadım. Uzanmadım çok. Gezdim, alışveriş de yaptım ama yormadım kendimi. Eğilmedim, uzanmadım, evi temizlemedim, hızlı yürümedim.. Ceviz, badem, kabak çekirdeği yedim. Dua ettim. Hep ettim. Ve 25. haftaya girdik şuan.
Bu yazdıklarımın yanında aslinda en önemli olan stres yapmamak. Zor biliyorum ama pozitif olmakta yarar var. Sağlıklı bir embriyo ise zaten tutunuyor. Sagliksizsa bu annenin lehine bir olay. Bunu ben değil bir doktor söylemişti. Bu yüzden her zaman tevekkül edin ve pozitif olun.
Umarım muvaffak olursunuz. 🤲