Hanımlar merhaba beni hatırlayanlar olacaktır, bebeğin ölecek demişlerdi bana..
Bilmeyenler için özet geçip anlatmak istiyoeum biraz uzun olacak kusuruma bakmayon dertleşmeye benimle benzer şeyleri yaşamış birilerinden iyi şeyler duymaya çok ama çok ihtiyacım var zira..
Benim problemim 12. Haftada 2li test yaptırmam ile başladı, yüksek riskli çıktı donucum, bunun sonucunda doktorum Amniyosentez yerine Nifty testi önerdi ve onu yaptırdım, doktorum down sendromundan şüphelenmişti, testin sonucu geldiğinde trizomi 21 yani down olasılıgı trizomi 18 ve 13 olasılıgı düşük çıktı, fakat trizomi 20 yüksek risk çıkmıştı. Hemen doktorumla konuştum ve yaşamla genel olarak bağdaşmadıgını söyledi, yıkıldım, doktorum durumla fazla ilgilenmediği için cerrahpaşaya gidelim birde dedik, ordaki kadın doğum doktoru daha kötü şeyler söyledi, şimdi aldır, sonra ölmesinden iyidir tarzında şeyler söyledi ve Amniyosentez önerdi fakat testlerden o kadar yılmıştım ve yıpranmıştım ki, yaptırmak istemediğimi söyledim. Zaten ölme iski vardı ve ben amniyosentez ile riski 2ye çıkarmak istemedim düşük de olsa bir düşük söz konusu oluyormuş. Sonra hakkımda hiç birşey bilmeyen bir doktora gittim, araştırdım gayet iyi bir hocaydı, her doktorun odasından hüngür hügür ağlayarak ve dizlerimin bagı çözük çıktıgım için 2li testi de Niftyi de eşim söylemeyelim dedi, anlaştık ve söylemedim. Her şey normal Yeliz dedi ve cinsiyetinin erkek oldugunu öğrendim, 16. Haftamdı bu doktora gittiğimde.. Birdahaki gittiğimde yine herşey normaldi.. Fakat 23+1 iken kendi doktorum detaylı ultrason da yaptıgı için detaylıya geldim ve 3 anomali farketti bebeğimde.. Biri Hafif ventrükülomegali (7.5mm), diğeri 3 hafta geri kısa femur kemiği, bir diğeri ise tek arter tek ven.. Yüzü düştü nasıl söyleyeceğini bilemedi ve amniyosentez önerdi.Tekrar başa döndük, bir kromozom bozuklugu olsa gebeliği sonlandırıp sonlandırmayacagımı sordu ben de kesinlikle sonlandırmayacagımı söyleyince o halde söylediklerimi unut dedi.. Fakat kromozom anomalisi olabilir dedi ve yaşamla bağdaşmaya da bilir, bağdaşsa da doğduğunda sürekli operasyon geçiredebilir, bunların dışında tamamen sağlıklı bir bebek de olabilir dedi.
Suan 23+4 olduk hareketini her hissettiğimde kalbime sancı giriyor, bu kadar güçlü hareketi olan bir bebek sağlıksız olamaz diye düşünüyorum kafayı yemek üzereyim nolur dua edin bebeğime nolur şu mübarek kandil gecesi..