Herkese Merhabalar,
Öncelikle burda doğum hikayesi yazmak bile bana mucize geliyordu.Şükürler olsun rabbime bunu bana da tattırdı.Darısı diğer siz annelerin başına.☺️
Hamileleğimden kısaca bahsedecek olsam ilk 4 ay bol mide bulantılı , yanmalı 7 kilo vermeli ; son ay ise mide yanmalı yani genel olarak biraz zor geçti.Toplam 8 kilo aldım.Son aya kadar bebeğim hep kilo bakımından önde gidiyordu.Muayneler iyiydi.( bu arada son aylarda takip çok çok önemli her hafta gerçekten gitmek gerekli.)En son 36. haftada gittik.2. Kere nst’ye bağladılar.Doktorum 2. Nst’de terslik hissetti.Sancım sürekli 100 üzeri çıkmıştı.İki gün dinlen gel dedi.Yine gittik.Yine 100 üstü sancı çıktı.Ama ultrasonda bir sıkıntı yok.Sonra pazartesi 4 gün sonra gel iş yapma iyi dinlen dedi.En son 24 Şubat pazartesi gittik.Hem sancı yüksek hem bebeğin kalp atış hızı değerlerin çok üstünde çıkınca doktor yarın hemen bebeği almak gerekli.Ya kordon dolanması ya da kordon kısalığı ama bir terslik var dedi.Ve bebeğim o bir haftada kilo alımı yerine kilo kaybına uğramıştı.Tabiki biz beklemiyoruz.Şok olduk.Biraz daha vaktimiz olsa falan dedik.Ama acil sabaha gittik.
Normal doğum düşünen ve Mart ortası annesi olacak ben hem sezaryen hem de Şubat annesi olacak olmamın şokuyla uykusuz panik bir gece geçirdim.Sabah 7.30 da hastaneye geldik.Tahlil yapıldı.Kan alındı.Derken 9 da ameliyata girdim.Herkes harikaydı.Anestrzi doktoru hemşireler doktorum 5 dakika falan sohbet muhabbet derken arkadan uyuşturdu anestezi doktoru.İğne hissi hiç yok .Derken 20 saniye sonra yattım.Bacaklar bel falan 1 dakikaya uyuşuk.Hala benimle konuşuyorlar.Şimdi şunu yapacağız diye .Derken bebek ağlama sesi oğlumu almışlar bile 👼🏻 10 dakika sürmedi inanın.Ben şok oldum.Dedim hiçbiri şey anlamadım.Oğlumun boynuna 2 tur kordon dolanmış.Tam vaktinde yetişmişiz dedi doktorum.Gerçekten korktum bende.Sonra çözüp kesip yüzüme verdiler.O sırada zaten dikim işlemi yaptılar.İşin zaman alıcı kısmı o sürüyor.His yine yok.Maksimm dikim 15 dakika sürüyor.Sonra odaya aldılar.Bebişimizi getirdiler.Herşeyi canlı canlı hissetmek çok iyiydi.Spinal anestezi tavsiye ederim.Saat 4 gibi ayağa kalktım.Bugün bebişimizle 2. Günümüz olacak.Allaha güvenin boş dua edin.Biraz uzun oldu.Sizlerinde sormak istediğiniz birşey varsa seve seve cevaplarım🥰😍