Herkese selâmlar öncelikle Allah yardımcınız olsun inşallah.
Rahat bi hamilelik geçirdim çok şükür. Normal doğumdan korktuğum ve çekindiğim için bide panik atak sinir krizi tarzı bi atak geçirebileceğim korkysuyla sezeryan istedim. Doktorum 3 ocak gününe tarih verdi 10 gün sonra muayeneye gel dedi.Gittigimde 36+6 günlerden 21 aralık idi. Önce ultrason da bakicakti ki o da ne dedi doktor 😲karnın bi tarafa toplandı yükseldi sancın mı var dedi tabi ben alışkınım böyle olmasına gülüyorum yoo yalancı sancı yürüyünce geciyo diyorum 😅gerçek doğum sancısında da böyle oluyo nts ye geç dedi🤦♀️ yarım saat falan kaldım 1 kere sancım çıktı hissetmiyon mu dediler yo ufak bi kasılma diyorm 🤭Doktorun yanına geçtik tekrar .Çok şiddetli değil normal ama siz yatış işlemlerini yaptırın ne olur ne olmaz dedi işlemleri yaptırırken de bide kasılma hissedersen say dakika tut gitmeden uğra söyle dedi. Yaklaşık yarım saat sürdü işimiz 10 dk olmadan bida bida resmen yürürken rahatsız oldum sanki ordan çıktık sancım başladı 🤷♀️
Doktorun yanına tekrar gittik oldu mu dedi soylemicektim erken almasın diye ama bebeğime bişey olur diye korktum söyledim. 🙈 riske atmayalım o zaman yat dedi 😲tabi ben şok daha 10 gün var diyorum ben böyle plânlamamıştım hem psikolojik olarak hemde son hazırlıklar olarak hazır degilim beni salın dedim bana bi gün sonra sabahtan hazırlıklı gel sancın olursa direk acile git dedi🤷♀️🙈 eve geldik ağlıyorum doğurmak istemiyorum diye hazır değilim hiç bişey haxur degil diye.neyse ku eşim çok destek oldu herşeyi bi günde hallettik pazar günü dinlenicektim ama 2 kez sancım geldi yarım saat sürdü sabrettim belli etmedim çok 🙈 ve 23 aralık pazartesi oldu 9.30 da hastanedeydik nts ye aldılar saat 10 oldu sancım artmış doktor geldi ve yatış hemen odasına çıkartın ameliyathaneyi hazırlayın dedi ben hâlâ istemiyorm ama bisey diyemedim şaşkına döndüm bi baktim 10.30 gibi kendimi ameliyathanede buldum🙈Bundan sonrasını sezeryan dan korkanlar okumasın kimseye güzel cumleler kurup kandırmaya gerek yok orda gerçekleri görecekler 🤷♀️
Odadan çıkmadan hasta bakıcılar mıydı hemşire miydi bilmiyrim ama iki tane bayan geldi bana tamamen soyunmami o malum ameliyathane önlüğünü giymemi istediler.utansamda giydim tam oh be demişken bide baktim bi çift beyaz çorap. Bunu bana giydirdiler çorap kasıklarıma kadar çektiler çok dar sıkı bi çorap pıhtı atmasn diyeymiş.veeee
Ameliyathanenin kapısından sedyede yeşil önlükle içeriye soktular. Ilk defa girdigim için böyle bi yere, herşeye herkese bakıyordum çok korkuyodum .Herkes birşeyler yapıyor kimi malzemelri hazırlıyo kimi üzerini giyiyo derken hemşire benle konuşmaya başladı .sonra sontacılar geldi 🤭 ben anestezi sonrası istedim korkuyodum bide utaniyodum açıkçası 🙈
Sonra hemşire damar yolu açmak istedi elimin üzerinden 🤦♀️ amannn dedim en korktuğum başka yere açın yapmayın derken ikinci deneme açtı fakat ben çığlığı bastım çok canm yandı dedim merak etme en çok hissedeceğin acı buydu dedi bana biraz rahatladm .
Sonra anestezi doktoru geldi burda hiç korkmayan biri varmış duyduğuma göre deyip güler yüzle yanıma geldi ama bende kalp o biçim korkudan.oturttular sırtımı açtılar zaten yarı açık ya neyse ben hasta bakıcıya yalvardim abi nolur senden tutunim çok korkuyorum diye gülerek tut tut sorun değil dedi saolsun doktorda benle konuştu ama ben kendimi sıkıyorum ve doktor o can alıcı cümleyi kurdu" eğer böyle yaparsan 2 kere yapmak zorunda kalırım dedi ve bende yelkenler foraaa😂 başka şey düşündüm gözlerimi kapattım sırtıma soğuk bişey sürdü kendimi çektim bian sonra tekrar sakinledim başlıyorum sakin ol falan derken tabi ben yıne aaaaa demeye başladım bitiyo bitiyo derken bitti ve anında sanki o sıvı bacaklarıma elektirik çarpması gibi bi vurdu ayy dedim noldu dediler elektirik çarptı dedim bana güldüler 😅🤦♀️ sonra uzandm sontacılar yine geldi takın takın dedim bakmiyom ama utaniyom bide diğerlerine bakiyom bakıyorlar mi seyime diye🤭kimsenin umrunda değil herkes işine bakiyo adamlar alışmış çok kugullardı 🤭sonra anestezi uzmani uyuşup uyuşmadığmı test etti başlıyoruz dediler tabi üzerim kat kat yeşil örtülerle örtüldü görüş açım kapandı lambaya baktim burda ordan izleyenler varmış baktim görünmüyo sizin lambaniz göstermiyo dedim güldüler 🤭 veee işte o an ilk neşter kimse bana inanmiyo daha doğrusu yaşamayan inammiyo ama yeminle hissettim ve çığlık attım kesti diye .bildiğiniz jilet ya da camla bi yeriniz kesilir yanar ya o derece hissettim sonra tabi hemen bana bi sakinleştirici ben leylaaaa😂😂 daha hiç bişey hissetmedim 🧚♀️sonra biraz zaman geçmiş doğmadı mi yaa dedim😂 ağlayan bebek senin dediler 😅🤭hani bakim dedim bi getirdiler o da ne😂 kıpkırmızı bi bebek ağlıyo yanağımda sustu gözlerime inanamadm bu benim mi demişim senin dediler 😅 37+1 de saat 11 de 3100 gr doğdu bebeğim.cok minnakdı tabi 5. Güne kadar 2800 e düştü hemen sütüm gelmedi aç kaldı mama verdik ama sarılık oldu. Neyse
Geldik odayaa herşey çok güzel oo bebek yanımda ben bişey hissetmiyorum 😊 akşama doğru doktor geldi yürü akşam dedi bende tmm diyom 😒 akşam oldu hemşireler yürüyebilirsin dedi eşim ve annem kollarımdan tutup yatağın kenarına geçirdiler. Ayaklarımı yavaşça aşağıya saldım yardımla tabi. Ve yavaş yavaş kalkıp karşıya bakmam söylenmişti. Yarım pozisyon da kalkabildim karşıya baksamda beynim döndü daha fazla doğrulamadım karnim çok acıyodu.agladim yapamicam diyip geri oturdum😓sonra ısrarlarla tekrar denedim ama eşime dayanarak saniye saniye kalktım 3 adım falan attim ama ayağımı sürüye sürüye. Geri yataga dönemedim olduğum yere sandalye koyup beni çektiler yataga öyle yaklaştım cok aciyodu .neyse gece yine denedim alıştım iyi kötü yürüdüm. Sabah 7 ye kadar bebeğimin başında ona baktım hiç uyumadm sabah 7 de gözüm karardı enerjim bitti doktor falan geldi iğne serum verdiler sonra kahvaltı yaptım düzeldim. Doktor pansuman yaptı o bantı birden karnimdan bi çekti içim çıktı sandim doktorun elini sıkmışım canimin acısına😓2 gece 3 gun kaldm hastane özeldi yoksa bana kinse katlanmaz ve bu kadar ilgilenmezlerdi emzirmekten bakımıma kadar herşeyle çok ilgilenenler güler yuzluydüler. Şimdi son olarak önerilerim var
🔴 kendinizi son haftalarda yormayın kesinlikle bfn bu yüzden günümden 10 gün önce 37 haftalıkken sezeryan oldum
🔴Depend kesinlikle alın kilotlu çok kullanışlı rahat e bebekten almıştım
🔴pijama takımı vaya gecelik atlet en az 2 şer tane
🔴kendinize çorap battaniye koyun nekadar sicak tutarsanız o kadar az sancıniz olur
🔴ilk gun için organizayon vs tutmayın çok zor ben hiç tutmadm tuvalete zor gidiyodum 🤦♀️
🔴bol bol sıvı tüketip sagın göğsünüzü
🔴Göğüs pedi kesinlikle alın nemli kalırsa tahriş olur göğüs ucu kremi alın bide bebek emerken hava almasın ağzından tamamen dudakları kapansn yoksa göğsünüz tahriş olur
🔴🔴🔴🔴🔴 ve mümkünse sezeryan olmayın.sonrası çok zor ben 20 güne zor toparladm.
Herşey geçti şimdi bebeğim 2 ayını geçti o günleri unuttum mu unutmadım ama değer 💙🤱👼 son bişey ne ana ne arkadaş insanın eşi kadar kimse olamıyo yanınızda .onlara herseyi öğretin benim eşim halâ herşeye yardım ediyo manevî olarakta çok destekçim oldu bi kez daha iyi ki dedim Allah razı olsun ondan rabbim herkese nasip etsin böyle ilgili eşi 🤲👪
🔴Hakkınızı helâl edin çok uzun oldu ama keşke biri böyle yazsaydı bende bu kadar zorluk çekmezdim dedim kendi kendime o yüzden yazdım. Rabbim herkese önce sağlık sonra gönlünden geçen duasını versin inşallah 🤲😊
Teşekkkürler happy mom şimdi happy kids deyim sizleri de orada görmek dileğiyle bayanlar Allaha emanet olun🤲😊