Doğumdan hep korkuyordum negatif hikayelerden anlatayim şuanda miniğim 7 günlük ancak yazabiliyorum :) Sabah 6 da sancıyla uyandım birden büyük wc geldi gittim.Sonra bir daha sancı ama adet ağrısı gibi sonra dk tuttum 15 dk da bir birden 3 dk ya düştü korktum hemen eşimi kaldirdim apar topar ciktik evden sancı çekilmez bi hal aldı.Devlet hastanesine gittik cunku oraya takipliydim hemen çatı muayenemi yaptılar 3 cm açılma vardi.Doktor ultrasonla muayene etti Baş geliş dedi normal doğum hemen beni Nst ye aldilar çok igrençti o sekilde sancı cekmek bu arada nefes egzersizlerimi yapmaya calisiyordum.Gebe okulumdaki ebelerim geldiler odama ve o an dünyalar benim oldu akraba gibi olduk çunku hemen açikligima baktılar yatagimda o da ne 6 cm olmustu hemen beni yürüttüler biraz çömelerek biraz sürünerek 1 saat sonra tam açılma olmustu bende büyük tuvalet istegi oluştu yalniz acaip bi his geldi çömeldim kaldım zorla çatala çıkardılar ıkındım ıkındım bebek inmedi aşağıya cok zorlandım o an ebelerim her an elimden tuttular agzimdan nefes alıp aşağıya kanalize etmemi istediler zorlaya zorlaya bebegin kafası görünmüş bu arada dogumuma doktor girmedi 😉 profesyonel ebelerim vardi bebek ikindikca kalp atışları yavaşladı bebegimin yüz geliş ve kordon dolanması olmus ara verdik o an sonra derin derin nefes aldim bu ıkınma süreci 2 saate uzadı toplamda en son bebek çıkmayınca kesi yaptılar ve yırtılmalarım oldu iki ebe karnimdan bastırdı ben ıkındım son bir gayretle ve bebeğim o an çıktı oglum aşkımm dünyaya geldi dikişlerim çok uzun sürdü ve her birini hissettim ama değerdi oğlum için değer herşeye :) Allah herkese nasip etsin normal doğum zor olsa da güzel hemen ayaga kalktim şuan herşeyi yapabiliyorum evimde çok rahatım herkese tavsiye ederim.