hilal-ali32 yaseminligunler Başta herkes öyle diyor benim oğlumun adı Yiğit Hamza olacak hem kuranda geçiyor hem eski isim hoşlarına gider diye düşündük ama herkes tırcı ismi dedi resmen. Şimdi alıştılar. Canını sıkma sen beğendiysen kimseyi ilgilendirmez
Nrslbkc @yaseminligunler tabikide önemli olan sizin fikriniz canım ama madem iki isim düşündünüz birinin anlamlı olması kuranda geçmesi güzel olurdu. Çünkü öldüğünde herkes adıyla çağırılacak bende iki isim düşündüm biri eşimin istediğiydi kuranda geçmeyen yanına da ben bir tane koydum oda manası güzel olan. Herkesin düşüncesi farklı saygı duymak lazım.
Deletedmom262 yaseminligunler benom kizim adi da lina olucak. Ve ben cok severek koyuyorum.Sen begendiysen gerisi sorun degil o bebek senin istedigin ismi koymak hakkin.
Papatyam2017 Bsraakdmr bizimki ebrar manası daha iyi ebrar olarak som harfini yani dwgistirebilirsiniz:)
[silindi] yaseminligunler Öfff. Kaynana ile anne doğuruyor çünkü bu bebekleri. Bizim ismimizi koyarken sormuşlar mı sanki bize? Akrabaların olur olmaz her şeye müdahale etmek istemelerine anlam veremiyorum. Masal gayet güzel isim. Kimsenin dediğine bakmayın siz.
Busimss yaseminligunler bence sadece masal olabilir Lina bana yabancı bir isim gibi geliyor yani bende beğenmiyorum pek ama tercih sizin tabiki ☺️
[silindi] yaseminligunler sizin tercihiniz ama gelecek nesilde büyük bir isim karmaşası yaşanacak bir sınıfta 10 tane lina olabilir herkes bu ismi koyuyor daha güzel bir isim de koyabilirsiniz ama çok seviyorsanız da kimsenin karışma hakkı yok koyun isim hakkı anne ve babanındır Kuran’da geçme şartı yok sadece anlamının güzel olması önemli
nektarin_moms yaseminligunler bence ismi çok hoş önemli olan sizin içinize sinmesi😊 bize de birçok isim söyledik özellikle eşimin ailesi dalga geçti. En son kararımızı verdik birşey diyemediler. Deseler de önemli değil😊
girlorboyy yaseminligunler yani ben de çok beğenemedim çok zorlama gibi duruyor yeni isimlerden klişe gibi duruyor ama içinize sindiyse siz bilirsiniz 🌸
setenay-92 yaseminligunler Peki Kuran'ı Kerim'de çocuklarınıza kurandan isim koyun diye bi ayet bir emir varmıymış sorun ailenize.. insanlar sırf Kuran'da geçiyor diye kötü anlamlı isimler koyuyorlar çocuklarına. Kuran'da geçmesi önemli değil. Biz Arap değiliz Kuran'ı Kerim Arap kabilesine indiği için Arapça yazıldı Kuran'ı Kerim başka bir dildede yazılabilirdi bizim için önemli olan Allah'ın bize emrettiklerini bilmek ve uygulamak dile takılmamak lazım.
Begonia yaseminligunler Bizim koyduğumuz isim de kökeni Yunanca Türkiye’de toplasan beş kişi yoktur herhalde. Millete ne? Kimseye de laf söyletmem
duygusm yaseminligunler Başkalarına beğendirmeye çalışırsanız siz mutsuz olursunuz, asla herkesin ortak noktasını bulamazsınız. Eşinizle siz beğenin yeter.
Aslihansan Herkesi memnun etmeye çalışırsan kendin mutlu olamazsın canım. Üstelik o senin kızın ve ömrü boyunca o ismi kullanacak eğer istediğin ismi koymazsan ismiyle çağırmak bile istemeyeceksin. Eşinle beğenmişseniz gerisini boşver. Ben oğlumun ismini söylediğimde burun kıvırdılar umrumda olmadı iyiki istediğimi koymuşum 😄
Vnsgb yaseminligunler masal ve lina ayrı ayrı çok güzel isimler fakat masalın sonu ‘L’ harfiyle bitiyor linanın başı ‘L’ harfiyle başladığı için masal lina biraz dili zorluyor gibi geldi ondan demiş olabilirler
Didi6 Kuran'da geçen kelime Lina değil, Line. Araplar Lina şeklinde kullanabilir ama onlar Ayşe yerine Aicha diyor mesela. 😉 Kuran'ın Türkçe karşılığında Line yazıyor, Lina değil. Ben Masal ismini beğendim.
Kumralbela yaseminligunler istediğiniz ismi koyarsiniz guzrl bir isim karışamazlar sinir oluyorum böyle seylere karistirtmayin