Merhabalar🙋🏼♀️ Doğum hikayemi yazmak sonunda bana da nasip oldu. 17 şubatta kızımı epiduralli normal doğumla kucağıma aldım nihayet. Hep korkardım sancıları acaba ayırt edebilir miyim diye doktoruma da hep sorardım, o zaman gelsin merak etme anlıcaksın diyordu, doğruymuş. 2 gün öncesi nişanım geldi(benimki kırmızı renkte sümüksü bi yapıdaydı). Ertesi gün pembe lekelenme tarzında devam etti. 17 şubatın ilk saatlerinde saat 1 gibi regl sancısına benzer ağrılar gelmeye başladı. Dakika tuttuğumda 10 dakikada 1 olarak geliyordu. Sabah 5e doğru 5 dkda 1 düzenli olarak gelmeye devam ediyordu. Eşimi uyandırdım hastaneye gidelim diye. Öncesinde kahvaltı yapıp bi duş aldım. Çantalarımızı da alıp hastaneye gittik. Nöbetçi ebe nstye bağlayıp açıklık kontrolümü yaptığında 3 cm açıklık olduğunu söyledi. Doktoruma ulaştılar, yatışımı verdi. Odama alındım. Odada nstye bağlandım bebeğin kalp atışı 180lerde çıkıyordu. Serum bağladılar. Ama bu arada da kendi sancılarımın şiddeti azaldı. Sabah 9da doktorum geldi muayene etti açıklıkta ilerleme yoktu, fakat suyum patladı muayene ederken:) sancılarım yetersiz geldiği için mecbur suni sancı verdiler.. ilkte gerçekten çok iyidi. Sancı geldiğinde çömelip derşn nefesler alıyordum, eşim belime masaj yapıyordu filan. Gerçekten tolere edilebilcek şekildeydi. Bikaç saat sonra doktorum tekrar muayene etti ve açıklığım 6-7 cm olmuştu. Epidural taktılar. Pilates topu getirdiler üzerinde ileri geri ve zıplama hareketleri yaptım. En son tekrar yatağa yatırıp nstye bağladılar ki benim iş o zaman bitti. Gerçekten yatarak sancı çekmek berbat bişey. Acıdan ağladım resmen. Hareket ederek çömelip derin nefesler alarak acıyı atlatabiliyorsunuz. Yatınca resmen kıvrandım. Sonrasında büyük tuvaletim gelirmiş gibi bi his oldu ve beni doğumhaneye aldılar. Orda her sancı geldiğinde kuvvetli bi şekilde ıkındırdılar ama benim bu süreç malesef 15-20 dakika sürdü, suniden dolayı yorgun düştüm. Ve ufak bi de kesi atıldı o da kızımın eli yüzünde geldiği için:) çıkarken kontrolsüz bi şekilde yırtılmaya sebep olmaması için. Dikiş atılırken de hiç hissetmedim, öncesinde doktorum iğne vurdu çünkü. Sonrasında öyle burda abartıldığı gibi bi ağrı da yaşamadım, sırtımda epiduralin takıldığı yer inanın daha çok ağrıdı😬
Biz sağ salim kavuştuk meleğimize, Allah sizlere de nasip etsin inşallah🙏🏻 Annelik gerçekten Dünyanın en güzel duygusuymuş. Allah isteyen herkese nasip etsin, bununla kimseyi sınamasın inşallah🙏🏻💕