Merhaba hanımlar burda o kadar cok soru sordum o kadar cok yazıştım ki belki cogunuzla denk gelmisizdir cok uzun yazmak istemiyorum o yüzden konuya girmek istiyorum .
6 subatta doktora gittim yani 38+3 falandi hafif kasılmalarım vardı doktor alttan muayne etti tabi doktora gitmeden önce hic yyku uyumadım bebegim cok baskı yapiyordu rahmime. Doktor alttan baktiktan sonra 2.5 3 cm acilman var yarın sabah gel hastaneye herseyini hazirlayip sancilarinida evde cek yatirmicm bu gece dedi tamam dedm tabi en basindan beri normal konusuyoruz ve hersey normale uygun gidiyor 7 subat sabahi hastaneye yattim ara ara sancim var ama ne nisan ne su hic hisi yok sonra doktor geldi muayne etti acilmam 3.5 cm olmus suyymu patlatti bebegin kafasni rahime yerlestirdi canım ilk defa cok yanmıştı. Sonra aksama kadar yfak sancilar giriyodu ama nstde tık yoktu. Yurudum merdiven indim çıktım gezdim hastanede her katta beni gören artık dua ediyordu bana her neyse o gece 9 gibi sancilarim gelmeye acılmam artmaya basladi . 4 cm olduk sonra 4.5 cm olduk derken sancılarım siddettli 2 dk bir giriyor ebe alttan gece gidip gelio bakiyor ama ben artik dayanamiyorum ne alttan muayeneye nede sancilara esim yoktu ama sancilarm artinca arattirmistim anneme gelmisti iyikide gelmisti epidurl istedm esimin imzasi gerekiyordu ama artik yalvariyorum ıkınma hissim var diyorum ebe sakin ikinma diyor . Saat aabah 4 epidurl takildi 5 cmde acilmam vardi . Epidurlden sonra biraz uyumusum ama etkisi gecince yataktan yerlere attım resmen kendimi meğersem bebegim son anda ben sancı cekerken kafasini yan cevirmis . Bana geken ıkınma hissi oyuzdenmis bunu ebeler farketmis ama bisey soylememisler sonra nstde bebegmin kalp atislari hizlandi vs derken ben hem sanciyla hemde bebegimin kafasinda 4 cm sislik olustugunu duyunca artik sanci cekmek istemiyorum bebegimin durumu kötüyse alın sezeryana dedim . Doktorumu bekliyorum saat 8 oldu sabah ama yok trafige takılmış . Yarim saat bana ölüm gibi gecti 6 cm acilmam vardi ama ikinmamam gerekiyordu bebegim icin . Doktor muayne etti buse acil sezeryana almam gerek seni dedi. O an bisey oldu diye bebegme cok korktum sonra ameliyathneye gittim doktorum nerde o yoksa alamazsiniz bebegi diye ortalığı ayağa kaldırdım meğersem o sıra hazirlaniyormus seslendi bana geldim giyiniyorum die ozman rahatladim cok sanci cektigim icin artik bisey duymak hissetmek istemiyordum bayıltıp öyle yapın istemiyorum hissetmek gormek duymak dedim . O an zaten bayilttilar beni . Cok sukur bebegimjn kafasida geçti bana ilk basta gostermediler cok aglamisim narkozun etkisiyle kendimr gelince sordum o zaman gosterdiler sanki vakumlamislar basini cocugumun .. cok sukur ikimizde iyiyiz sezeryandan cok korkuyorum diye yakiniyordum ama hayirlisi buymus simdi 19 günlük olduk rabbime şükürler olsun .. hersey guzel giderken son anda tepe taklak olabiliyorsunuz . Yanımda 1 hafta annem vardi esim vardi ama ikiside ise basladi ve ben evde tekim psikolojik olarak iyi değilim aslında ilk bebegim acemilik korku vs derken kendimi bebegm icin toparlaya bildigim kadar toparladim iste rabbim kolaylik versin hepimize kolay dogumlar diliyorum 🥰