mayis13 ne demek canım benim ben tüp bebek e başlamadan önce başlık açıp hiç cevap alamadığım oldu seni çok iyi anlıyorum. Korkma sen veya eşin ameliyat olmadiktan sonra 10-15 bin arası tutuyormuş genelde ama mesela ben bir arkadaşa sordum istanbul memorial de 2019 kasım da 8100 hastane paket fiyatı demişti antalya da 7790 memorial paket fiyatı merkezler arası 1-2 bin paket fiyatı oynuyor. Ilaclar pahalı biraz raporsuz olunca. 1. Tutmazsa da 2. De sil baştan şöyle olmaz eğer dondurulmuş embriyo varsa sadece transfer ödemesi oluyormuş ama dondurulmuş yoksa sil baştan tedaviye başlanıyor canım .
Ben tüp bebeği yaptıracağım yeri seçerken ;
--hastanenin tüp bebek servisi olmasına yani labaratuvarı ve enbriyologlar iyi olan bir hastane seçmek istedim.(bazı hastanelerin kendi değil başka labaratuvarda işlemlerin yapıldığını gördüm görüştüm yani.)
-- bazı kurumlarda dr a muayene olup tüp bebeğe karar verince ondan sonrasında asistanlar ilgileniyormuş benim birebir her defasında dr um muayene edip konuşup karar veriyoruz.
-- birde kurumsal bir yer olmasına ve kaliteli iş yapan hastane seçmek istedim herhangi bir sorun olursa halkla ilişkilerin aktif çalıştığı hastane.
-- ülke çapında sıralamalara girmesine vb.
Belki pimpirik olarak görür bazıları ama maddi manevi ağır bir süreç kafam ve cebim rahat olsun istedim .