Ntugba 2100 gr da çıktık hastaneden çıkmadan önce 10 gün bakım eğitimi verdiler besleme yıkama ilaç kullanımı bir de benim bebeğimin nefes sorunu vardı beslenirken morarıyordu o yüzden okjisen makinası kullanımını öğrettiler eve geldiğimizde dışarıya karşı çok katı davrandım eve kimseyi almadım bebek görmeye gelecez diyenlere gelemezsiniz gelseniz bile göremezsiniz dedim odadan dışarı çıkarmadım odanın temizliğini farklı yeni alınmış temizlik malzemeleri ile yaptım çamaşır suyu kullanmadım ellerimi yıkamak için kullandığım sabun farklıydı protex aldım ortak havlu kullanmadım kağıt havlu kullandım odanın içine evde gezdiğim terliği sokmadım yeni temiz bir terlikle girdim herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüm yeri geldi kalp kırdım hiç kimse bebeğimden önemli değildi eşimi bile duş almadan bebeğin yanına girmesine izin vermedim bebeğimin kıyafetlerini yıkatmadan önce çamaşır makinesinin içini temizledim öyle yıkattım çoraplarını bile ütülemeden asla giydirmedim kirli sepeti ayrı oluyor zaten herkeste ama makineden çıkarıp asmak için kullandığım sepet bile ayrıydı balkona kesinlikle çamaşır asmadım o zaman havalar serindi dışarıda kalorifer soba dumanları vardı o yüzden şimdi iyiyiz ama dışarı çıkınca kalabalık ortamlarda bebek arabasının üzerini örtüyorum sigara dumanı ve gripli insanlara karşı korumak için