Merhaba,hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hep doğum hikayeleri okudum belki bigün bende paylaşırım demiştim aslında paylaşıp paylaşmama konusunda çok kararsızdım çünkü benimkisi hiç hayal ettiğim gibi olmadı neyse anlatınca beni tanıyanlar bile olacaktır çünkü kimsenin böyle bi doğumu oldugunu sanmıyorum kiii zatende olmasın 36. Haftamdaydım işyerimden doğum iznime bile ayrılmanıştım 37 i beklıyordum pazar günü eşimle gezmeye gittik çıkmışken özel hastanede doğum yapacagım için fotoğrafcı vs anlaşmıştım oda süslemesi kalmıştı sadece oraya gittik kızım olacagı için pembe balınlarıona uygun aksesuarlar begendım ödememizi yaptık cıktık yemegıde dısarda yiyelim dedik vekhasıl eşimle aksam yemegını yedik eve döndük ertesi gün işe gidicektik gece 2 sularında suyum geldi ( okadar cok doğum hikayesi okudum ki nasıl bişe oldugunu artık bılıyordum anlamamak elde değil ;) ) lavaboya kalktım baktım durmuyo eşime seslendım benım suyum geldı dıye ilk çocugumuz oldugu için eşim çok telaslandı ama benım sancım falan yoktu rahattım sadece su akıyodu annemı kayınvalidemleri falan aradık hastaneye gidiyoruz dıye doktor ben gelıyorum siz gecın hastaneye dedi bebegın cantası hazırdı ama daha erken dıye kendı cantamı hiç hazırlamamıştım eşim evde bi sağa koşuyor bi sola göremıyorum bi türlü 😂 elime be gectıyse valıze attım bindik arabaya kahkaha atıyorum eşimin haline okadar komıktı ki gülmemek elde değil tam gülüyorum falan kafamı bi çevirdim dikkat et köpek demeye kalmadı zaten araba bi anda yoldan cıktı direğe girip döndük anlatınca bile tekrar hatırlıyorum cok kötüydü belimi hissetmıyordum eşim in in diye bagırıyor ama sıkıştım inemiyorum ki sıkışmamış olsam bile belimden yıne kıpırdayamıyorum eşim indi arabanın kapısının arasından cıkardı benı yere yattım direk ama nasıl çığlıık atıyorum sesimin yankılanmasını duydum gecenın 2 si yollar bomboş araba gecmıyo telefonlar kim bilir nerde derken yoldan bi araba geldiği gördüm hayal meyal tek unutamadıgım eşimin arabanın önüne atlayıp nolur yardım edin eşim hamıle deyişi😰 şans o ki arabadan iki genc indi tıp öğrencisiymiş biri geldi elimden tuttu diğeri ambulansı aradı ben acı içinde bagırıyorum bebegım öldümü diye allah razı olsun o çocuk baya sakinleştirdi benı sonra ambulans polis derken gözümü devlet hastanesinin acilinde açtım ama okadar ağrım vardıki belimi bacagımı hissetmıyordum artık bebegın kalp atısına baktılar atıyo 🥰 doğum basladı tabı acıklık 4 cm belimde kırık var mı dıye röntgen cekıcekler ama hamıleyım 🤷🏽♀️ Bi makinaya girdim bilmiyorum pöçükte kırık var dedıler ama bendeki ağrı kaburgam kırık sanki o derece ben bırakın yürümek bacaklarımı dahi açamıyorum neyse doğumhaneye götürdükler ben burdamı doğurcam doktorum beklıyo dedım epiduralle doğum yapacaktım dedım bizde epidural var ama belinde nasıl bi hasar var bilmiyoruz yapamayız dedıler özel hastaneye gitmek istiyorum ama kafamı sağa bile cevıremıyorum hastane ambulans veremeyız kendı aracınızla gidin dedi ama ben kıpırdayamıyorum zaten gidersekte kağıt imzalıcaz travma gecirdiğim için yolda bişe olursa mesuliyet kabul etmıyolar tabıkı öyle olunca kaldım orda zaten ambulans verseler bıle kıpırdayamıyordum 🥺 doğumhanede bi odaya aldılar benı midem bulanıyor istifra edıyorum sürekli ama nasıl dedım ya kafamı bıle cevıremıyorum hepsi yüzüme gelıyo 😰 hastabakıcıdan sürekli özür diledim çok utandım gece 2,5 da baslayan ve kımıldamadan hastane odasının tavanına bakarak duvarları yumruklayarak saat 11 e kadr sancı çektim belki kaza olamamış olsaydı ben ayaga kalkar ayakta cok rahat karsılardım sancıları emınım saat 11 de tam açıklık var dediler Ama inanın benım sancı mancı artık umrunda değil agzımdan tek cıkan şey okdar cok belim ve bacagım agrıyorki ben Çatala nasıl cıkıcam cıkamam dıye bagırıp durdum ıkına ıkına saat öğlen 1 oldu artık dayanamıyorum öyle bi baskı ki belimin agırısını unuttum tuvaletın var ama bi türlü yapamıyosun gibi doğumhaneye gitme vaktim gelmişti 5-6 kişi benı yataktan kaldırdı istemsizce ıkınıyosun zaten artık doğumhaneye girdim catala can havliyle nasıl cıktım cidden bende hatırlamıyorum ama travmalı trafık kazası ile doğuma girdiğim için herkesın merak konusuydum doğumhanede stajerler doktorlar rahat 50 kişi vardı heralde 😒 tabi o ara onların hiçbiri umrunuzda olmuyor 10 dk sonra doktorun bi kesi atmasıyla doğurdum merak edersiniz diye sölüyorum o sancıyı cekerken kesığı hissetmıyosun bıle ama kazadan olacakki sizlerin paylaştıgı doğum hikayelerinde hep dediğiniz cocuk çıkınca kuş gibi rahatlıyosun olayı bende olmadı cocuk doğdu acım daha da arttı eşi çıkarken sankı 2. Doğuruyordum gibi geldı artık bacaklarım kitlendı titremekten sonra dikiş bitti yıne 5-6 hemsıreyle odaya alındım ama tabı ben ne kalkabılıyorum ne bacagımı kıpırdatabılıyorum en son kontrolde bacak kaslarımın yırtıldıgını öğrendım zaten 2 gün hastnede kaldım sonra özele gittim oradkı doktorda kas yırtılması dedı zaman alır dedi ve ben 2 ay sonra yürümeye basladım çok şükür organızasyon fotoğraf balon elimde patladı 😂ha bu arada bebegım 4 aylık olacak rabbım onu bana bagısladıgı için çok sanslıyım hastnaeden ayrılırken hemsılerın dedığı tek sey Helal olsundu vaktınızı aldım daha cok fazla ayrıntı var ama benım de doğum hikayem bu oldu yani demem o ki HAYAT SİZ PLAN YAPARKEN BAŞINIZI GELENDİR👋🏽