Merhaba arkadaşlar dün bu saatlerde postları okurken bugün doğurdum diye yazıyorum. Hala rüyada gibiyim. Dün post açmıştım kasılma diye ama çok kişiden cevap alamadım. Dün herşey çok normaldi dışarıdaydım. Gayet rahat gezdim eve geldim. Saat 1 gibi yattım ama bebeğim 1 haftadır kasılıp bir noktada sertleşiyordu. Doğumumun başlayacağı asla aklımda değilken gece yine o kasılmalar olduğu için uyuyamadım. Zaten çantam filan da hazır değildi ama içime kurt düştü. Kalktım dedim şu çantayı hazırlayım. Onu hazırladım. Duş aldım hissetmiş gibi. Sonra farkettim ki aslında o kasılmalar düzenli geliyor ve belim de de ağrı var hafif. Saat 4 e kadar kendimi dinledim. Sonra eşime dedim ama o da inanmıyor. Güç bela geldik acile tabi doğum çantasını da hazırlamışken arabaya koyalım diye indirdik. Hastanede ilk defa nts ye baglandım normalde yarındı kontrolüm. Sancılar 100 lerde ve düzenli çıkıyor. Benim sadece kasılmam ve belimde hafif ağrı var tabi. Neyse hemşire alttan bakiyim dedi. Muayene de 4 cm açıklığın var seni yollayamam ve sancıların düzenli dedi. Yatisimi verdiler. Ben lavma yapmalarını istedim hemen çünkü çok gazım vardı. O yapıldı ve yarim saatte açıklığım 7 cm oldu. Ben çok mutluyum tabi ama korkuyorum bebek küçük diye. Ama artık çok geçti yani. Sonra sancılar daha ağrı verici ve yatarak karsilanamayacak gibi oldu. Yürüdüm odada. Nefes alıp vermeye çalıştım. Çünkü ben kendimi sıktıkça bebegin kalp atışları yavaşladı. Epidural istedim hemen. Yapıldı fakat bazı bünyelerde etki etmiyormuş. Bana cidden hiç faydası olmadı. Sancılarım çok şiddetlendi. Açılmam 8 cm ydi ama çatı muayenesi daha farklıymış. Çatı ilk doğum olduğu için biraz seni zorlayacak dendi bana. Bu arada 4.30 da geldim hastaneye saat 6 filan oldu. Doktorlar 10 gibi dağar dediler. Ben yine sancıları ayakta ve nefesle karşılamaya çalışırken büyük tuvalettim gelmiş gibi hissediyorum. Doktor baktı adımlık tamam ama çatıdan geçmemiş bebek. Ben ıkınıyorum ama çatalda. Doktor bence yürü çünkü bu ıkınma seni yoracak dedi. Ben yürüdüm yine. Ama o kısımlar çok zordu. Ikındım çatalda bebek insin diye. Sonra indi şükürler olsun hemen kendi doktorum geldi. Sessizce ikin bağırma kendini yorma dedi. Ben sanci geldikçe sessizce ıkındım. 4 sancıda 10 kere ıkındım çünkü sancılar uzundu bebeğin bası çıktı. Normal büyük tuvalet gibi hissediyorsunuz. Ve minik beyefendi geldi. 52 cm ve 3160 gr olarak doğdu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ağladı hemen. Sonra o temizlenirken benim eş çıkarma ve dikiş işlemlerim yapıldı bence eş çıkması daha zordu. Erken hafta olduğu için zor ayrıldı rahimden ve yine ıkındım. O çıktıktan sonra rahatladım dikişleri de hissettim. 2 tane dikisim var. Doğumum çok kolaydı allaha bin şükür isteyen herkese daha kolayı nasip olsun. Ama bebeğinin ciğerlerindeki su tam bosalmadigi için yoğun bakımda oksijen tedavisi alıyor. Lütfen bana ve bebeğime dua eder mısınız. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin