Gulap-1234 Hastaneden geliyorum 40günün sonunda muane oldum 40gün önce bebeğim Boyu uzun bi hafta fazlasıyla kilosu 850gramdı doktor bana 5günlük bi gerilik var bebeğim duruşu ters ama dönebilirde dönmezse sezaryan demişti 40gün sonunda Gittim işte bugun 31.haftamdayım Bu arada cinsiyeti kız Bana 13gün bebekte gerilik var dedi Bu böyle devam ederse işte bi kaç gün kadarda Bebeği sezaryanla alıp Küvese koymanız gerekir dedi çünkü anne karnında bebek gelişmiyor boyu uzun kilosu 1.700gram 31+4 bugun nisanın sonuna doğumum zaten Ama marttada doğumun gerçekleşebilir dedi sebebi sordum taktiri ilahi kesin bişey diyemem dedi Dinlen yorma kendini işte haftanın iki günü kırmızı et Somon balık Ceviz fındık gibi kesin bişey diyemem belki bebek miyop dedi anlamı ne bilmiyorum yediğim içtiğimden dolayımı dedim kesin bişey diyemem dedi olabilir olmayabilirde bebekten dolayıda olabilir taktiri ilahi dedi Moralim sıfır Bu konuda bana bişeyler söyleyin lütfen bilgisi olan benim ilk gebeliğim beneğimi marttada alabilirler nisanın sonuna doğumum olsa alsalarda kaç gün tutarlarki küveste nasıl olr bilmiyorum çok kötüyüm😔
Prens_annesiyim Gulap-1234 kefir ve kaşar peyniri çok yarıyor canım bunları tuket canını sıkma Allah'a siyin onun izniyle hiç birşey olmaz dualarım seninle olcak
Niddy Gulap-1234 kesinlikle doktorunu degistir kesinlikle. Cok sacma o ne bicim bir yorum ya doktor mu bu bisey diyemem takdiri ilahi diye cevap mi olur
seda1anne Gulap-1234 Allah’a şükür inancım var ama bi doktorun da doğru düzgün açıklama yapmayıp taktiri ilahi demesi çok tuhaf , illaki bi sebebi vardır sonuçta 🤷🏼♀️
Bernalinam Küvez çok kötü birşey degil morelinizi bozmayın siz üzüldükçe bebegide etkiliyor hep iyi düşünün benim kızım güçlüdür de toparlıcak kendini ben inanıyorum diyin morelinizi bozmayın olmıcak birşeyi oldurmaya çalışmayın iyi düşünün rabbim en iyi şekilde vaktinde getirmeyi nasip etsin inşallah 🤗
Gulap-1234 seda1anne kesin bişey diyemem şu sebepten dolayı bana kesin konuşmadı Taktiri ilahi olabilir. Miyop olabilir bebekten dolayı Yemedende olabilir dedi bana kesin Bişey konuşmadı :(
Betulaks Gulap-1234 siz ve eşiniz ufak tefekseniz bebişinizde size çekmiş olabılır cok ciddi gerilık yok gıbıme geldi normalde 31. Haftada 1700 2kg arası oluyor zaten. Plasentasına baksaydı kan akışı nasıl beslenebiliyormu diye genelde 30. Haftadan sonra plesenta yaşlanabilıyor yada kreçlenme olabiliyor bazı gebelerde cocuk beslenemediği için alıp kuvezde beslıyorlar anne karnında kalmasından daha iyi. bunlarda bi sıkıntı yoksa beslenmenizle alakalı olabılır kaşar süt yoğurt ceviz vs kılo yaptığı soylenıyor yakın zamanda dr değiştirip tekrar kontrol olun bence bazı dengesiz dr. Lar morel vereceği yerde abartıp bizi strese sokabılıyorlar😒
Gulap-1234 Betulaks bizde Boy var Öyle kilo boy konusundada yapılıyız aslında boy içinde uzun boylu dedi bi haftada boyu fazla uzun dedi kilo sizce notmalmi ilk gebelik diye bende tam bilmiyorum öyle cumartesi 32olucam 1.700olması normalmi sizce kilodan dolayımıdır acaba bilmiyorum ki bende öyle yapıcam yemek konusunda
Betulaks Gulap-1234 benim 30+3 falan olması lazım tam hatırlamıyırum ama kilosu 1.790 gr dı 32 haftalıkken 2010 gr 43 cm de boyuydu sanırım ve doktorum boyunun kilosunuz cok ıyı oldugunu gelişiminin 1 haftada önden gittiğini söyledi bi kaç gr için bebeğin kilosu az gelişimi geri demeseymiş keşke siz stres yapmayın sağlıklı beslenmeye bakın 👍her bebek aynı değildir
AyaYlmazYldrm Gulap-1234 bnim oglumda gerideydi dedigin gibi 3 hafta hadtanede bile yattim ama duzelmedi ciger gelistirici vurdular ne suyum ne bebek duzeldi 36+0 da 2 kilo dogdu 1 gn kuvezde kaldi cok sukur smdi cok saglikli korkma birsey olmz
Aselmine Gulap-1234 canımm merhaba. Öncelikle hic korkma. Aynı seyleri yaşadim bende 32. Haftamda 2 hafta icinde bebegi alip kuveze koyacagiz dedi doktorum. 1600 grdı bebegim. Hemen arastirmaya basladim perinatolojiye gittim 1 hafta arayla ve o bir haftada yedim ictim sol tarafima yattim süt ceviz muz pekmez yoğurt bebege yarayacak ne varsa. Perinatoloji uzmanim cok iyiydi bebekte sorun yok saglikli 1 haftada kiloda almis gelisim geriligi yok ama zayif minyon bi bebek. Doktorunuz anne karninda kilo alamadigi icin size boyle soylemis olabilir anne karninda kilo almiyorsa disari cikmasi daha iyi dedi. Ama ben dogurmak istemiyodum. Doktorumu degistirdim baska bi doktor buldum ve diger doktorun soylediklerini ona soylemeden muayneye gittim doktorumu degistirmek istiyorum cunku icim rahat etmedi psikolojik olarak dedim. Ünal beyde sağolsun beni cok rahatlatti. Kan ve vitamin ilaclarimada devam ettim bu arada. Yememe icmemede 32den beri cok dikkat ediyorum. Bugün 39+2. Günüm bebegimle suyum azaldigi icin yarin suni sanciyla dogumumu baslatacagiz açılmamda olmadi ama bebegim baş geliş pozisyonunda. Bebegim 3100 gr oldu ve çok saglikli insallah yarin kucagima alirim rahat bi doğumla. Normal dogum istiyorum benim icinde dua edin lütfen bende sizlere dua ediyorumm Allah hepimizin yavrusunu saglikla kucagimiza almayi nasip etsin. Bi avazda kavuşalim insallah❣🙏🙏
Gulap-1234 Aselmine Allah yardımcın olsun canım benim Yazdıkların içime su serpti inanki teşekkür ederim 👏👏 dularım seninle
Betul3535 Gulap-1234 başka doktorada mutlaka görünün bence birde yediklerinize dikkat edin mutlaka faydası olur süt, kaşar peyniri , ceviz , pekmez , muz , maden suyu , bulgur pilavı , bol su ben bunların baya faydasını gördüm içinizi ferah tutun
Zeyneptoprak Gulap-1234 canım muayene olduğun kişinin doktor olduğuna eminmisin başka birine daha görün lütfen bebektende olabilir beslenmedende olabilir takdiri ilahi diyerek geçiştiremezki kordonuna baktımı plesentaya baktımı sana eşine bakıptamı minyon olabilir dedi kemik ölçüsünden minyon olcağı anlaşılır zaten 🤷♀️ Bebeğe neden besin gitmiyo niye gelişim geriliği olmuş madem böyle bi gelişim geriliği var riskli gebelik durumundan daha sık aralıklarla takip etmesi gerekir seni
Arzuderinn Gulap-1234 bebeğinizin kilosu bana normal geldi tabı doktor değilim :) ben 29+4 de gittim en son kontrole 1300 gr dedi kızım. Ve doktorum profosor riskli gebelik uzmanı. Haftada 200 gr alsa 31+4 de 1700 olur :))) bilemedim bence kilosunu çok kafana takma oğlumda 38+5 de 2960 gr doğdu gayette sağlıklıydi. Şimdide özele gidiyorum ama özellere karşı bazen bi on yargi doğuyor içime eğer ozeldeysen bazı doktorlar sezeryan olsun diye türlü bahaneler sunuyorlar. Böyle devam ederse bi doktorunu değiştir derim
Meryem111 Gulap-1234 canım muz ye sut ıc peynır ye ıyı beslen bebegın gelışsın kendıni uzme bebegıde etkıler belki minyon demek istemisdir miyop duymadim hic