Merhaba . Herkese doğum hikayesi yazmak bir şekilde nasip oluyor. Gelelim doğum hikayeme. 36. Haftadan itibaren girdiğim nst lerde hiç bir şekilde sancı çıkmıyordu. Ne sancı ne açılma yok derken sezeryan için 20.02.2020. İçin hastaneden gün aldık. En son 39+2 de muayene oldum yine sancı yok açılma yoktu Çocuk çatıya inmemişti bile . Zaten benim de canıma minneti çünkü normal doğumdan korktuğum için sezeryan olcak olmak beni rahatlatıyordu. Aynı gün eve geldim dizimi izledim gece 1 gibi yattım. 5 gibi ufak ufak sancılar olmaya başladı ama herzamanki gibi gelip geçen sancılardandı. 6 ya kadar o şekilde uyudum. 6 da eşimi işe göndermeye kalktım sancı sıklığı artmaya başladı. 5 dk da bir sancı gelmeye başladı. Eşime sen işe git ben iki gün sonra sezeryan olcam hem bebek de inmemiş dedi doktor diye işe gitmeye ikna etmeye çalıştım. İyi ki gitmemiş 😃 derken 8 gibi sancılarım arttı 3 dk ya düştü ben hala doğurma ihtimalimi düşünmüyorum. Geçsin de uyuyım diye bekliyorum ki eşim artık doğuracaksın diye bağırarak beni hastaneye götürdü. Hastaneye gittiğimde 5 cm açılmam varmış 1 saatte 10 cm oldu . Tam iş saati doktor trafikte benim açılmam tam artık doğurma hissini anladım. Büyük tuvaletin gelmiş hissi diye okumuştum buradan. Tam olarak öyle çok sancı vurunca büyük tuvaletim geliyor gibi oluyordu. Hastanede bağırarak ebe yapsın doğumu doğuracağım dedim. Bebek geliyordu . Beni bir 15 dakka falan doktor yüzünden beklettiler . Doktorun gelmesiyle toplam yarım saat bile denmicek bir sürede doğurdum çok şükür. Sancı nasıl derseniz öldürün beni diye ağladım öyle fena nefes kesiyor . Bebek çıktığı anda ise bir anda bir sıcaklıkla herşey geçiyor . 5 dikiş atıldı bana. O sancının açısından sonra dikiş hiç hissettirmiyor bile . Sonra oğlumu kucağıma aldım neyseki . Normal doğum yapmak için hiç bir çabam olmadı ne hurma ne yürüyüş ne yoga. Bebek normal doğmak istedi ve doğdu. Tavsiyem normal doğum için çok fazla ısrarcı olmaya gerek yok. Bir gün önce asla olmaz gibi görünen durum bir anda normale dönebiliyor . Suni sancı vs derken saatlerce hatta günlerce acı çekip yıpranmaktansa sezeryanla sağlıklı bir doğum yapmak daha mantıklı . Önemli olan doğum şekli değil sağlıkla doğum yapmak . Kendinizi şartlamayın kaderinize razı olun derim ☺️Bu arada 39+3 de 3700 56 cm doğdu oğlum