KubraF Merhaba kızlar 2 aylık anneyim. 16 Aralık’ta doğum yaptım hamd olsun burda çok paylaşmıştım iri bebek postu 😄 bebeğim iri bi bebekti 39. Haftamda 4250 ölçülmüştü. Hamileliğimin başından beri hep elim ve ben çok çok normal doğum istemiştik. Hem benim hem bebeğimin sağlığı açısından çabuk toparlanma vs vs normal doğumun faydaları için. Hep yatan bi hamile olmadım hamileliğim zor geçsede hareket halindeydim evimi son ayıma kadar kendim temizledim dışarı çıktım gezdim çok sakınmadım. Hamileyken enfeksiyon geçirdim ve çok korkuyodum ya bebeğimde de olursa doğduğunda diye çok şükür olmadı. Magnezyum eksikliği migren ataklarımın ilk aylarda artması enfeksiyon ilişki sonrası kanama bebeğim iri olduğu için karnımın fazla büyük olması hareketlerimin daha çok zorlaması gibi şeyler yaşadım 😄 son ayımda çatı muayenesi oldum çatın çok güzel normal doğurursun dedi doktorum. Çok sevindim. Sonra bebeğime baktığında fikri değişti fazla iri bebek çatın güzel ama ilk doğumun zorlanabilirsin dedi vazgeçmedim sürekli egzersiz yaptım hep normal normal dedim. 38 haftada sezaryen öneriyorum açılman sancın yok bebeğin gittikçe kilo alıyor dedi. Gebelik şekerim falan yok bu arada. Genetik babası 4500 doğmuş 😄 ben ve eşim hala bekliyoruz normal olcak diye 😄🤷🏻♀️ Adaçayı içtim tarçın içtim koştum zıpladım hiç durmadım ama nafile ara ara sancılarım oluyo fakat devamı yok. Doktorum sezaryen önerdi diye kızdım değiştirmeyi bile düşündüm o kafayla 😄 bi de bana hep dediler ki ultrasondan az çıkıyor kilosu doğduğunda dediler. Bende ondan cesaret aldım dedim doğduğunda 4 den az çıkarsa çok üzülürüm çatım güzel doğururum dedim hep 😄 neyse 40. Haftama geldim artık yeter dedim son bi kez hastaneye gidiyim açılmam var mı baksınlar dedim gittik eşimle. Açılmam sancım sıfır 🙄🤦🏻♀️ Pazartesiye gün aldım sezaryen için istemeye istemeye ağlaya ağlaya. Devamı yorumda uzun hikaye ne yapayım 🤷🏻♀️😄😂
KubraF KubraF pazartesi eşimle gittik mecburi sezaryen saat 3 te gireceksin dedi doktorum. Damar yolum açıldı hazırlandım bekliyorum yemeden içmeden. Epidural yazdırdım dosyaya öyle istiyodum ama bende biraz panik atakta var. Sonra beni almaya geldiler ağlamaya başladım korktum ailemle vedalaştım indim ameliyathaneye. Bende panik başladı genel anestezi istedim. Doktorum geç geldi biraz onu bekledim ve bekledikçe korkmaya başladım hep sordum ne zaman gelecek diye. O gelene kadar hep herkese dua ettim. Doktorum geldi bana baktı korkuyorum hocam dedim haklısın burası korkutucu bi yer biraz dedi güldü. Beni en çok geren şey ellerimin ayaklarımın kelepçelenmesi oldu 😄 neyse sonra damar yoluma iğne yaptılar tavan dönmeye başladı uykum geldi tatlı tatlı sonrası yok bende 😄 uyandım hala ameliyathanedeyim karnıma dokundan kocaman karnım yok 😄 çok ağrım vardı o sırada. Kızım nasıl kızım nasıl diye sayıklamaya başladım iyi iyi maşallahı var seninkinin yukarı çıktı dediler ama o kafayla hala sayıklıyorum iyi mi diye. Sonra çıktım yukarı odama kızımı getirdiler koynuma böyle bişey yok nasıl ağlıyorum annem annem kızım diye. 😔 kızım çok şükür hemen mememi tuttu emmeye başladı. Ama ben hala tam kendimde değildim. İşte asıl hikaye şimdi başlıyor 😂 anneme dedim ki anne altımdan oluk oluk kan geliyor dedim annem normal kızım doğum yaptın sen dedi. Ama anne çok geliyo dedim normal normal dedi. Sonra anne ben bayılıyorum dedim annem hemen hemşireleri çağırdı bi anda doktor hemşireler ebeler başıma toplandı daha bayılmamıştım az çok hatırlıyorum. Panik yaptılar altımı açtılar musluk suyu gibi kan geliyor benden. Doktorum herkese bişey söylüyor şu iğneyi yap serumu tak masaja başla vs. Masaj dedikleri şey ellerini kollarını altımdan sokuyolar afedersiniz üstten bastırıyorlar. Ailemi dışarı aldılar ben normal doğum yapıyo gibi bağırıyorum ailem endişelenmiş. Ebelerin ellerini itmeye başladım canım acıyo nolur nolur yapmayın diye bağırıyorum. Bak dedi bu senin için bizde canını acıtmak istemeyiz ama yapmak zorundayız dedi. Noluyo söyleyin önemli bişey mi dedim evet önemli dediler. Sonra ellerini bıraktım ve yapmalarına izin verdim. İçime kocaman tıpa yaptılar kanım yine durmadı tampondan da sızmaya başlamış. Yarım saat boyunca bana o acılı masajı yaptılar canımdan can gitti 🤦🏻♀️😔 ailem sormuş hemşirelere n’oluyo diye doktor bilgi verecek demiş daha çok korkmuşlar. Neyse benim kanamamı durdurdular doktorum bana anlatmaya başladı. İri bebek doğurduğun için rahmin çok büyümüş son haftada bebeğin kanala girmeye çok çalışmış rahmini zorlamış ve şu an doğumdan sonra toparlanamadı kanını boşaltmaya başladı dedi. Bizde masajla ilaçlarla toparlamaya çalışıyoruz dedi şu anlık durdu dedi. Bu önemli bişey dedi. Bana bu kadar söylediler. Aileme de doktorum biz elimizden geleni yaptık dua edin demiş ve bi daha kanama olursa ameliyata alıcaz rahmini almak zorundayız demiş. Eşim telefonundan araştırmış anne ölümüyle sonuçlanır yazıyo ablam diyo ki ter döktü eşin kapıda sen bağırırken araştırırken dedi kıyamam 😔 gerçekten de öyle kızlar kanama durmazsa vücuttaki kanı boşaltırmış rahim ve zamanında müdahale edilmezse ölüm Allahım korudu 😔 sonra bana sürekli gelip masaj yapıyolar karnımda yumurta gibi şeyler vardı onları yumuşatıyorlar ve her seferinde canım acıyodu. Hastanedeki bütün hemşirelerin benden haberi vardı herkese benim bilgimi yaşadığım şeyi anlatmışlar. Ben bilmiyordum rahmimin alınacağını o akşam bi ebe geldi o söyledi ailem bana söylemedi. Tabi ben hem fiziksel hem psikolojik olarak çok etkilendim ve yeni yeni atlatıyorum. Ertesi gün doktorum kontrole geldi odama ve kendini kötü hissetme ama ben sana bu yüzden 38. Haftada sezaryen istedim belki o zaman bunu yaşamazdın dedi ve bende evet hocam haklısınız keşke sizi dinleseydim ben biraz inat ettim normal doğumda dedim 🙄 çok şükür bi daha kanamam olmadı ama o korku kanamam olacak korkusu 40 ım çıkana kadar bende devam etti. Lohusalık sendromunda bu yüzden yaşadım ya ölseydim kızıma kim bakardı ya ölseydim diye diye çok kötü oldum. Evime geldim 3 gün hastanede kaldım. 40 muayenesine gittiğimde doktoruma kendimi tanıtmaya başladım kendini tanıtma benim seni unutmam mümkün değil kübra ben seni unutamam yaşadığın şeyi biz çok nadir yaşıyoruz bizi korkuttun dedi 😔😄🤭 öyle atlattım kızlar çok şükür. Fiziksel olarak atlattım ama psikolojik olarak pek atlatamadım bende şu an bi daha doğum yaparsam ölcem düşüncesi var. Doktorum da ben olurum veya olmam 2. Hamileliğinde bu durumu doktoruna anlat bilsin dedi. Böyle işte kızlar çok şükür şu an herşye yolunda kızıma alıştım ilk zamanlar gerçekten çok zordu herkese geçiyor mu diyodum gerçekten geçiyomuş ve ikimizde birbirimize alışıyoruz alıştıkça daha güzel oluyor 😊 size tavsiyem geçeceğini bilin ve doktorunuza güveniyorsanız sözünü dinleyin 😄🤭 bebeğim tam 4500 doğdu ve gerçekten normal yapamazmışım. Normal doğum hala içimde ukte kalsada hakkımda hayırlısı böyleymiş çok şükür 🙏🏻 hepinize hayırlı kolay doğumlar ben artık Happy kidsteyim 😄🤲🏻♥️ Çok uzun oldu kusura bakmayın 🤭
Hzleliztosss Çok tebrik ederim. Sağlıkla evladınızı büyütün inşallah. İlk defa böyle bişe okudum rabbşm tekrarını göstermesin🤲🏻
Shrozbek Çok geçmiş olsun Rabbim bebeğimiz eşinle sana uzun sağlıklı ömürler versin inşaallah 😍 Birde bisey sormak istiyorum bebeğin önden mi gidiyodu gelişim olarak ben daha 19 haftaligim ama öyle bi korkum var bende normal yapmak istiyorum kendimde 4500 doğmuşum o yüzden sormak istedim size
ozlemk Çok geçmiş olsun Rabbim evladınıza bağışlamış, bende 38 haftamdayım bebek iri diyor doktorum normal doğurmak istiyorum ama sezeryan olacak galiba en iyisi hepimizin hakkında ne hayırlı ise onun olması 🤲❤️
KubraF ozlemk hakkında hayırlısı olsun canım inşallah sağ Salim kavuşursun bebeğine bebeğinde sana 🙏🏻