damlafidan hiç düşünmeden yaptırın. Yapılan işlem bir kutu kola içip şekerinizi ölçmeleri bir nevi, bebeğe zararı olmayan ancak uzun vadede hamileliğiniz boyunca birçok açıdan önemli bilgiler sunacak bir işlem. Benim ailemde şeker öyküsü yok, kendim tatlı düşkünü bir insan değilim, açlık-tokluk da baktırıyorum normal çıkıyordu, çıkmaz diyordum ama yine de yaptırdım ve gebelik şekerim çıktı. Diyet ile şekerimi hep dengede tutarak ilerlettim hamileliğimi, vücudumun hamilelikte şekeri hızlı tolere edemediğini bilmek beni birçok şeyi dengeli tüketmeye sevk etti ve sağlıklı beslendim. Bunu bilmeyerek hamileliği yaşamak birçok riski kabul etmek oluyor, örneğin şekeriniz varsa ve bilmiyorsanız canınız çektiği için tükettiğiniz şerbetli bir tatlı bile suyunuzun fazla olmasına, bebeğinizin insülin salgılamaya çalışırken kalbini yormasına ve anne karnında ani bebek ölümlerine kadar gidebiliyor. Allah korusun🙏🏻Bence bu riski almaya hakkımız yok. Etrafınızdaki insanlar uzman değil. Kadın doğumcular yapılması gerektiği konusunda hemfikir👍🏻