Selimem şöyle söyleyim özel bir durumun yoksa yani daha önceden şeker hastalığın yada ailende şeker yoksa çook fazla kilolu değilsen gerçi bazen Kiloda etkilemiyor şekeri bu gibi özel durumun yoksa yaptırmaya gerek yok kesinlikle.Diyelim ki yaptırdın ve şeker çıktı sende noluyor.Doktor hamile olduğun için ilaç veremiyor herhangi bir tedavi uygulayamıyor sana sadece diyet veriyor ve egzersiz öneriyor.E bunu sen kendinde yapabilirsin bilinçli bir hamile isen😄En kötüsüde eğer senin vücudun bu içtiğin glikozu kaldıramazsa illaki her besin gibi bu glikozun tamamı plasentadan bebeğe geçecek bebeğin küçücük vücudu kaldırabilecekmi?Yediğimz onca şey varken birde bu glikozu yok etmeye çalışacaz vücuttan bana pek mantıklı gelmiyor.Benim ablalarımda yaptırmadı kayınvalidem ve görümcelerimde yaptırmamış kayınvalidem ebe hemşire görümcelerimde doktor kesinlikle tavsiye etmediler.Karatayın dediğini pek önemsemiyorum ama kadın mantıksızda konuşmuyor.Hepsini geçtim çok eskiden şeker yüklemesimi vardı hangimizin annesi ninesi yaptırmış😂😂Neyse biraz uzun oldu kusura bakmayın sevgiler güzel hamişler❤️