Selamün aleyküm folikül kisti olup hamile kalmak isteyen geleceğin güzel anneleri. Size folikül kistimin patladığını ve nasıl hamile kaldığımı anlatmak istiyorum. 1 sene 4 aylık evliyim. Evlendiğimden beri çocuk istiyordum ve 7. ayda hamile kaldım. 5+2 günlük iken kimyasal gebelikten ötürü düşük yaptım (bebeğin sağlıksız olup adet kanıyla birlikte vücuttan atılması dendi). Bir süre geçtikten sonra soğan suyunu 15 gün boyunca sabah aç karnına ve uyumadan önce içtim. Kür bittikten sonra kasıklarımda ani ağrılar nadiren gelip gitmeye başladı. Bunun için doktora gittiğimde kistim olduğunu öğrendim yumurtalıklara uzak rahimde olan bir kist dedi ve gebeliğe engel olmadığını söyledi. 2 ayda bir kontrole gelip büyüme yada küçülme var mı diye kontrol etmemi istedi. 2 ay sonra gittiğinde 2 milim küçüldüğünü öğrendim. Doktorum 8 ay boyunca gebelik için beklememi gebe kalmaz isem tekrar yanına gitmemi söyledi.
Tabii benim kasık ağrılarım aynen devam etti kasım-aralık aylarinda 1 ay olacak şekilde spora gittim yarım saat pilates Bir saat yürüyüş yaptım (2 günde bir) hava soğuk olduğundan dolayı spora devam edemedim (sinüzit rahatsızlığım soğukta azıyor). Bu süreden sonra düşük yapar gibi aşırı ağrılarım oldu sabaha kadar ağladığımı hatırlıyorum ama inatla doktora gitmedim çünkü artık bıkmıştım çok kötü doktorlara denk geldim her seferinde ağlayarak çıktım. 23 Ocakta aşırı ağrılarım oldu ve doktora gitmeye karar verdim 24 ocak'ta doktora göründüm(SBÜ İstanbul eğitim ve araştırma hastanesi dr. Elif aslı Sarıoğlu Yardımcı) alttan muayene etti kan ve idrar tahlili verdim hastane sistemi bozuk olduğundan Beta HCG değerlerim çıkmamıştı akşam tekrar acilde kan verdim daha sonra ikisi de çıktı acildeki doktor hamile değilsin sana birşey yapamam dedi ama ağrılarım çok neden olduğuna bakmaycak misin dedim hayır acilde sadece gebelere bakarız dedi hiçbir şey yapmayacak misiniz ağrım var dedim istersen ağrı kesici yapayım dedi hicbisey demeden sabah 9da geldiğim hastaneden akşam 9da ayrıldım 12 saaat bekledim ve bir sonuca ulaşamadım. Bu arada Sabah 10 civarı verdiğim kanda beta değerim 0.32 çıktı akşam verdiğimde ise 0.37 ydi yani 0.5i geçmediği için hamilelikten şüphe etmediler( meğer gebeymişim) pazartesi sonuç göstermeye gittiğimde enfeksiyondan dolayı ağrılarin var deyip fitil ve başka ilaç verip gönderdi ben ise bu ağrının sadece enfeksiyondan olma ihtimaline inanmadım. Ve iyiki verdiği ilaçları kullanmadım. İki gün sonra memlekete annemleri görmeye gittim orada 3 Şubat ta başka bir doktora göründüm ağrılarımi anlattım ve kistimin olduğunu söyledim alttan muayene ettiği gibi kistin yok patlamış rahim duvarın kalınlaşmış ve yumurtanın etrafı su toplamış gebe olduğundan şüphe ediyorum git kan ver dedi (Diyarbakır sultan Hastanesi Dr. Pınar EM) çok şükür beta HCG 66 çıktı ve ihtimal vermezken gebe olmanın heyecanını aşırı yoğun yaşadım Rabbim isteyen herkese nasip etsin🥰🤲 yani küçülmesine soğan suyu yardim etti ama asıl patlamasına sebep olan spor ve platesti 💪 size tavsiyem mutlaka bir ay dahi olsa düzenli bir şekilde spora gidin amacınız kilo vermek olmasa dahi. Çünkü eşimin bir akrabasindada kist oluşuyor( folikül mü bilmiyorum rahim kisti demişti) şu an 3 çocuğu var her gebeliği için 1 ay spora gidiyor ve sonraki ay gebe kalıyor. Haydin kızlar spora 😍
Kendime çıkardığım not: folikül kist gebeliğe engeldir!