Ozgegoktug92 34 haftalık gebeyim ve lekelenme oldu hemen doktora gittik erken doğum belirtisi istersen ciğer geliştirici iğne yapalım dedi ama ben istemedim şimdi kendime daha çok dikkat ediyorum ama olurda bu haftada doğarsa bebek küveze konulurmu ?
Ebru_23 Ozgegoktug92 canm bende dun cok sanclastim sbhda aksama kdr hstnede yattim sanclarim drdudular ama 2 doz coger gelistrici yapildi keske sende yaptrsaydin
Ozgegoktug92 merve21_ bilmiyorum bidaha böyle bi durum yaşarsam o zaman yaptırırım diye düşündüm galiba yada bebek için iyi olmaz belki diye düşünmüsümdür zaten 3 gün geçti üstünden şuanlık bi sorun yok
Ozgegoktug92 Ebru_23 😕😕 3 gün oldu bu olayı yaşayalı erken doğum olsaydı şimdiye kadar bi işaret daha vermesi gerekmezmiydi yada ben yanlış düşünüyorum
mhtp2802 Ozgegoktug92 benim oğluşumda 32+5 te doğmuştu 2500 kilo boyu 47 cm di kuveze girmedi gelişimi 2 hafta önden gidiyodu merak etmeyin artık bu haftalarda kuveze konmuyo
Ebru_23 Ozgegoktug92 hic belli olmaz cnm orasi mesla ben 21+3de yine sanclasmisdm yime drdurmustulr 34 de yine ayni sorunlarj ysadim ama icim rhat igneden dolayı
Masal78 Ozgegoktug92 neden istemediniz ciğer geliştiriciyi sizin bebeğinizin sağlığı için yapıyorlar ya erken gelse bende 32 haftada ciğer geliştirici oldum her ihtimale karşı bunda bişey yok ki çocuğunuzu düşünüyorsanız olmanız lazım ve şuan çok şükür 35 hafta dayım bebeğim de sağlıklı ve herşey çok güzel ilerliyor korkum yok en azından...
Pelo_00 Ozgegoktug92 bebeğin ciğerleri henüz gelişimini tamamlamamış olduğu için küveze konulur diye biliyorum.
mihrinazsumbul Ozgegoktug92 bi zararı oldugunu düşünmüyorım ciğer geliştiricinin şuan kilosu iyi bebeğinizin ama küveze girerse ciğerleri gelişmediği için girecektir 35leri 36ları buluyor ciğerlerinin gelisimi o yüzden o tür tedavi önemli riske atmamak açısından.
Mrvgk mihrinazsumbul risk ortadan kalkıyor iğneyle evet ama iğneninde bazı zararları var bildiğim kadarıyla kar - zarar ilişkisine göre iğne yapılıyor küvez tek risk olsa doktorlarda yapmaz bence hayati risk olunca yapılıyor genelde iğne
Haticeakks Ben 27. Haftada dört doz oldum çok şükür şuan 31+2 olduk bir sorunda olmadı bebeğim gayet iyi bence sende olmalısın o iğne sayesinde belkide kuveze girmez bebek
Elif578 Benim bildiğim kilosu 2200 ün altındaysa koyuyolar ablamda 2500 doğurmuştu küveze koyulmadı 🤷🏻♀️
Dibeee Kiloyla kuvezin pek Bi alakası yok 3500 kilo dogum cigeri gelişmemiş olanında koyuyorlar o yüzden keske ciger geliştiricisi vurduysaydın canım
Tumurcuq Kulani ya öylemi..kac kilo dogdu acaba bilginiz varmi? Ve bide ciger gelstrci vurdurmusmuydu
EsraOzsusam Ozgegoktug92 ciğer geliştirici vurdurun. Bende 30. Haftamdayım erken dogum riskim var nolur nolmaz diye vurdurduk. Senn haftan ileri ama ciğer gelişimi tamamlanmazsa kuveze girebilir :(