Merhabalar arkadaşlar🤗
oyle klasik giriş yapmadan hemen konuya giriyorum.😃 bugün saat Avrupa saati ile net saat veremiyorum ama 11’e doğru nişanım geldi. Tabi ki beni bir ağlama korku bastırdı hemen annemle kardeşime söyledim hepimiz bir anda hafif çaplı bir panikten sonra 🤪 beklemeye başladık Bu arada evi toparladık kahvaltı hazırladık eşim normalde öğlen işten gelir bugün biraz geç gelecekti bende ‘bence biraz erken gelsen iyi olur,sancılarım başladı’ diyince geldi çok uzun sürmeden. Sonra kahvaltı yaptık ben duşa girdim bu arada sancılar siddetini artırmaya başlayınca burada ambulansla gidiliyor genelde hastaneye eşim ambulansı aradı kaç dk da bir olduğunu sordular hemen gönderiyoruz dediler biz de o sırada hazırlanıp asagi indik.neyse geldi ambulans dk tuttular ama benim artık sancım makatıma ve kasiklarima vurmaya başladı sanki çıktı çıkacak bebeğin kafası 😫 ben dedim sanırım burada doğuracağım derken geldik hastaneye rutin hazırlıklar tabi ben kıvranıyorum sancıdan feci derecede ikinma geliyor. Ebe dedi ikin sancı gelince başladım ikinmaya zaten onlar sizi yönlendiriyor şöyle yap böyle yap diye. İkinma geldikçe ikindim yarım saat kadar sürdü sanırım en son eşimin kucağına oturtup comeltti ebe beni orada son ikinmayla kafası çıktı zaten kayıp gitti kendisi de dünyaya gözlerini 3060 gr 49 cm olarak direk açtı Şirin hanım 😃ayrıca hangi pozisyonda rahat ettiysem o pozisyonda kaldım çatala çıkarmıyorlar. Biraz bekledikten sonra eşime göbek bağını kestirdiler sonra yatağa çıktım.hızlı bir şekilde son kez ikindim o zaman da plasenta çıktı ama Kesi yapmadılar baya bir yırtılma oldu 😣 kaç dikiş olduğunu söylemedi doktor ne çok ne az dedi anladığım kadarıyla yarım yamalak Almancamla içten yırtılmam var biraz. Dikiş atılırken dişçilerin vurduğu iğne gibi iğne vurdular uyusturdular bisey hissetmedim çok fazla.Dikişler bittikten sonra Doktor çıktı bebeğimiz zaten yanımızdaydi bir iki saate yakın doğum yaptığım odada bekledim şimdi normal odaya aldılar bebeğimi hazırlıyorlar yanımda degil. Emzirme komusunda da hemen tuttu ama sütüm daha gelmedi ne zaman ve nasıl gelir bilemiyorum 😄Dikişlerim agriyor çok fena onun dışında iyiyim kalkıp hemen yürüdüm zaten hastanede meşhur oldum resmen😁😄 insanlar iki cm açılmayla geliyor siz 10 cm ile geldiniz çok güzel doğurdun sanki 10. Bebeğinmiş gibi dedi ebe. Buradan okuduklarımla ogrendiklerim bana çok şey kattı. Doğumun kolayı olmuyor ama rabbim bir avazda bekleyen herkesi kurtarsın kolaylıklar versin insallah bebek isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip etsin 🤗🤗🥰