Ben de doğurdum doğuracam ne zaman doğacak diyengillerdendim.. 32 haftalıkken insanların karnıma bakıp aşağı inmiş erken dogurursun demelerine rağmen günü günune doğurmuş olmanın şaşkınlığı içindeydim 😀 doğumdan dört beş gün önce nişanim geldi kanla karışık akıntı sumugumsu af edersiniz. O gün içerisinde doğurmayi beklerken bir türlü sancı ya da benzeri durum olmadı, acaba o gelen nişan değil mıydı diye kendimi sorgular bile oldum. Hastaneye gittim gelen Nisanmis ve bir cm açıklık varmış 😀😀 gönderdiler geri tabi, sonraki gün yine gittim yine aynı açıklık pek çok şey yaptım squat mi dersiniz oturup kqlkmalqr mi comelmeler mi dualar mi. İnsan yoruluyor çünkü doguramamaktan. Neyse gelelim 39+6 ya. Sabaha karşı bir ağrı girdi kasılma daha doğrusu böyle çocuk biryerdr toplanıyordu hiç adet sancisu gibi sancım olmadı. Beş dk da bire gelene kadar bekledim eşim hqstaneyw götürdü hastaneye yaklaştıkça sıklığı düştü on dk bir yirmi dk da bir derken olsu mu saatte bir 😀 sonra haztwneys geldik baktilar açıklık üç cm, dört olana kadar bekleyeceğiz dediler, 12 saat sonunda bir parca geldi iç çamaşırima ağrım oldu baktı ebe açıklık 5 cm kanamam oluyor bir yandan, aşağı doğumhaneye aldılar beni suni sancı verdiler en zor kısmı ikinmaydi korkutmak gibi olmasın ama ben böyle acı görmedim disimi sikiyorum saçlarımı yoluyorum bağırıyorum abla gelin bakin nolur açıklık artmıştır diye 😦 iki saatte açıklık oldu mu on cm. 9 cm olduğunda sezeryani aklımdan geçirdim o kadar kötüydü, sıra geldi ikinmaya..ikin diyor ikinamiyoeum çok yorulmuşum kan kqybetmisim, on ikinmaya ancak digurmusumdu ki inanın çok cesaretli bir insanımdir doğum korkum da yoktu asla, doğumun en zor kısmı dikiş kismiydi ne kadar sürdü hatırlamıyorum bile iğneler fayda etmedi hepsini hissettim dikerlerken dikisim de fazlaydı ve kanamam vardı nerden kaynaklı diye bakmak ixin defalarca elini dikişli yerlerimde gezdurdiler bir ebe de değil üç ebe birden sonuncu çatala aldı da baktı tam bir travmaydi..ama çok şükür hepsi hecri gitti 10 Şubat'ta aslan oğlumu kucağıma aldım doğumdan bana kalan şey oğlumu kucağıma verdiklerinde 3700 gr olan oğluma ay ne kadar küçük dememdi 🥺 11 günlük olduk dikişlerim şişiyor arada tam iyileşmdi z sorusu olan varsa alayım 😊😊