Merhaba kızlar,18.02.2020de doğum yaptım ilk fırsatta geldim Doğum hikayemi yazmak istedim
şimdiye kadar çoğu Doğum hikayesini okudum ben de benimkini yazmak istedim.
32+2 de Doğum yaptım. Sabah doktor kontrolüm vardı çok hafif ve düzensiz sancılarım vardı doktorum bunların Doğum habercisi olabileceğini söyledi bekleyelim bakalım dedi. Bir durum olursa haberleşiriz dedi gönderdi.
Bende hastaneden çıktım Bebeğim için kalan son eksiklerimi aldım. Saat 5 gibi gezerken hafif sancılarım başladı yalancı sancı gibiydi.
7 gibi eve gittim az uzandım ama düzensiz ara ara gelen sancılar vardı. Uzanırken uyuyakalmışım 9 gibi uyandım sonra da tekrar uyku tutmadı herhalde akşam üstü uyudum ondan dedim. Ama yatak içinde uyumak için debeleniyorum. Saat 2 oldu eşim yatağa geldi bana sarıldı karnımdan pıt diye bişey hissettim herhalde suyum patladı dedim ama gelen giden yok. Bu saatten sonra da sancılarım düzenli olmaya başladı 5 dakika arayla oluyordu ama rahatsız edici değildi. Doğumun başlayacağından emin oldum ve lavaboya gidip kontrol edeyim duruma göre doktora gideriz dedim. Lavaboya gittiğimde nişanım gelmişti doktorumu aradım ve hemen hastaneye gittim. Hastaneye gittim doktoru karşımda görünce de suyum geldi heyecandan işedim sandım 😂Doktor muayene etti evet Doğum başlamış dedi ardından vajinal muayene yaptılar suyumu biraz akıttılar sancıların başlaması içinmiş.
Yatışımı yaptılar 1 saat içinde şiddetli sancılarım başladı. 2 saat boyunca ağrı içinde kıvrandım. Dayanamıyorum artık yeter açılma olmuştur baya dedim doktor geldi baktı 2cm dedi. Ama ağrı kesici bir ilaç taktılar. Onun etkisiyle 2 saate yakın uyudum ve dinlendim. Sabah tekrar baktı doktor 4cm olmuş dedi epidural takalım dedi. Epidural gerçekten bir mucize inanılmaz çok rahatladım. Her saat 1 cm açılma devam etti. 8cm olduğunda doktor bebeğin başı hala olması gerekenden yukarda dedi boynuna kordon dolanmış olabilir dedi. Sonra 10 cm oldu ıkın dedi ben ıkınırken o da eliyle karnımı destekledi ama ben ıkındıkça bebeğin kalp atışları düştü. 3 kere bu şekilde oldu ardından doktor risk almak istemediğini sezaryen Doğumun daha sağlıklı olacağını söyledi ve beni acil sezaryene aldılar.
Öğlen 12.15de Doğum yaptım. Çok rahat bir sezaryen oldum. Hiç ağrım olmadı sezaryenden 3 saat sonra yürümeye başladım. Sütüm hala gelmedi ama. 😔