Merhba arkadaşlar toksoplazma enfeksiyonu olanlar içinde paylaşmak istedim inşallah faydalı oluruz. Bana bulaştığında son ayımızdaydık. Boğaz enfeksiyonu için gittiğimde bi test yapalım bebeğe bulaşmış mi dedi doktorumuz şaşırdım daha önceki oğlumda birşey dememişti neyse tokso pozitif cıktı ve araştırma hastanesine sevk etti. Gittim orada bebeğe bulaşma ihtimali az olduğunu çünkü son ayda hasar bırakmayacağını söylediler çok şükür biraz rahatlamıştım ama sonrasında göbek bölgesi küçük, kafası küçük gibi şeyler söylemeye başladılar.gelişme geriliği var dediler Allah kimseye yaşatmasın zor. Ama şükür devlet hastanesine gittim doktor herşeyin normal olduğunu söyledi evet kafası biraz küçük ama riskli değil üzülme birşey olmayacak inşallah dedi çok şükür. Neyse geldik 40 hafta ya ama meleğim gelmek bilmedi hiç ağrım yoktu. Gelmeyen miniğimizi doktor suni sancı vererek almayı teklif etti bende kabul ettim, zaten suyun azalmış dedi doktorumuz riske atamadım. Sabah geldik hastaneye bu arada devlet hastanesinde doğum yaptım ve gerçekten memnun kaldım. Sabah suni sancı için servise gönderdi doktorumz 9 buçuk gibi suni sancı verildi 3 cm açıklık varmış hastaneye geldiğimde zaten. Suni sancı sonrası oda içerisinde yürüdüm sürekli gücüm yettiğince skuat yaptım plates topunda zıpladım ki çok faydası oldu saat 12 gibi 5 cm açıklığa ulaştık şükür. Daha sonra ağrılar sıklaştı doktorumuz geldi suyu boşalttı burada çok canım acıdı doğrusu ama bebeğin gelişi çok daha kolay oldu şükür. Doktor gittikten sonra sıklaşan ağrılar ile yürüdüm hareket etmeye çalıştım ki ebemiz de çok yardımcı oldu 6 cm geçtik şükür. Ebemz yatırdı beni ıkınmamı söyledi var gücümle ikindim doğuma alabiliriz seni artık dedi ve saat 2 gibiydi doğuma aldılar. Ağrılar çok fazlaydı diyebilirim. Çok şükür birkaç kez ıkınma ile meleğim dünyaya geldi. O doğunca bütün çektiğim sıkıntılar son buldu sanki çok şükür. Kanamam biraz fazla olduğu için beklemedeyiz. Bebeğim maşallah çok şükür iyi söyledikleri gibi de değil hamd olsun. Allah beni kurtardı çok şükür bekleyen herkesi kurtarsın inşallah. Herkes herşeyi söylüyor yüreğiniz ferahlasın Allaha emanet meleklerimz inşallah hiçbirine de birsey olmasın🤲 Bütün kardeşlerim bebeklerimizi inşallah hepimiz kucağımıza sağ salim alalım. Doğuma girecek kardeşlerim sancı çekerken gücünün yettiği kadar squat yapın inanın çok faydası oluyor. Allah yar ve yardımcınız olsun🤗