Sinem92 ayrıca sunu dile getirebilirim ki 15 sene türkiyede yasadım, ama eğitimim sonrasındada isim sayesinde ve esimin yabancı olmasından kaynaklı bir cok ülkeyi gezdim, farklı yerlerde bazen bir iki sene bazen bes bazen bir kac ay kaldım..9-10 civarı ülkeyi gördüm geleneklerine anlayıslarına hakimim, ve hic birinde ben türkiyedeki kadar sezeryana ve kolaya kacan insanlar görmedim. birde bu kadar gelismis Avrupadan bahsediyorum her yontem var mi var ama kadinlari normal dogumu tercih ediyor. Turkiyede ise kadin ya ben sezeryan istiyorum diyor doktorlarimizda iyi tamam diyor o kadina neden sezeryan istiyorsunuz diye sormadan bile, normal dogumu ve sezeryanin farklarini aciklayip anlatmadan. Neden cunku turkiyedeki doktorlarimiz boyle “korkuyorum” diyen kadinlarin sirtindan para kazanmayi seviyor ...daha estetik daha moda...daha saglikli asla degil, Sahsen ben sezeryani destekleyen kitaplar , blog yazilar ve internette bir bilgi gormedim sezeryanin ne oldugunu anlatir ama desteklemez ,destekleyen ve ‘sezeryan yaaa kesinlikle’ diyen korkak kadinlar gordum sadece. Sezeryan iyidir diye bir bilgi yok, normal doğum sağlıklı ve doğal olanı diye ise her yerde yazar her yerde bu bilgi var, Bunlar benim kişisel, şahsi durusum , kendi düsüncelerim yoksa valla doğuran bana mı doğruyor 🙈😂kim ne istiyorsa onu yapsın ama diyorum ki bir seyi yapmadan önce her iki seçeneğide güzelce arastırın.....