Herkese Merhaba, sonunda ben de doğum hikayemi yazıyorum kii bugünü çok bekledim 🙈 kendimi kız bebek erken gelir inancına öyle alıstırmıştım ki 37 haftamdan beri tüm doğum hikayelerini hatim ettim 😀 hergünümü pilates topunda geçirdim. Yürüyüş yaptım son ana kadar çalıştım ev işi vs vs. Doğum kursuna katıldım nefes egzersizi öğrendim çalıştım normal doğum yapmadım ama yapmış kadar oldum 🙄 ama ne yaparsak yapalım hersey kader kısmet 🤷🏻♀️ Artık o kadar ağırlaşmıstım ve pskolojik olarak öyle sabırsız ve yorgundum ki , her gün ağlıyordum bu kız ne zaman gelecek diye 😬 bir de her gün arayan es dost akraba arkadas e sen doğurmadın mı ? Yok artık içinde mi tutacaksın? Normal olmadı sezeryanla aldırsan bari 🙄 , bizim bi tanıdık da 43 haftada doğurdularla geçti son haftalar ben de siz gelmeyin diye doğurdum ama saklıyorum diyordum 😂💪 kontrollerimiz sıklaşmıştı artık 2 günde bir doktora gidiyorduk , ama ben sürekli tetikteydim hareketleri mi azaldı ? Hadi acilde kalp atısı dinleyelim modundaydım hep. Kahverengi kücük bi lekelenme olmuştu bende 13ünde nişan diye öyle sevindim ki gece vakti eşimi uyandırdım nişanım geld diye , zaten sık kontrol olan haftalar olduğu için de doktora gitmeye gerek duymadım. Herşeyi hazırladık falan. Ertesi gün oldu tık yok , sancı yok bişey yok hiç bi belirti yok. Randevu saatimiz geldi doktorumuz çatı muayenesi yaptı bebek kanala bile inmemiş 😔 nst ye girdim sonra sancı yok hareket de az doktor alalım bugün dedi acil yatış verdi, sonra da sezeryan için hazırlık başladı. Randevum cok erken olduğu için aç gitmiştim sadece su içmiştim sabah, iyi ki öyle yapmışım odaya yerleştim , eşim arabadan çantaları getirdi damar yolum açıldı evden çikolata balon kücük hazırlıklarımız masanın üstünde duruyordu onlar k valideden istendi , pastacıya beze kulesi vs siparişi vermiştik onlar söylendi.. En çok korktuğum şeylerden biri sondaydı inanın en basiti o çıkarırken ve takarken hiç bişey hissetmedim odada taktılar. Son selfielerimizi çektik karnımda kızımla 🥰 hala inanamıyordum. Büyük bi heyecanla ameliyathaneye gidiyorduk , eşim ailem de benimle aynı asansöre bindi. Herkesin gözler dolu dolu olmuş ben aglamaya başladım heyecan ve mutluluktan herkesten döküldü bi anda 😢 beni içeri aldılar. Belimden iğneyi yaparlarken irkildim olmadı dediler tekrar , hiç hareket etmemek lazımmış. İkincisi oldu. Sonra sedyeye uzandım bacaklarım karıncalanmaya başladı.. doktorumuz geldi. Ordaki insanlar sürekli beni konuşturmaya çalışıyordu. Bi anda eşim içeri girdi 14 Şubat oldugu için sürpriz yapmak istemiş doktorumuz da kabul etmiş 😍 o anı hiç unutamıyorum bana baktı eşime dokunabilir miyim dedi evet tabii diyip gülüştüler. Yanaklarımdan tutup iyi misin ben cok heyecanlıyım ve seni seviyorum dedi. O an bi ağlama 🤩 eşim gördü ilk bebegimizi inanmıyorum nasıl tombik nasıl saclııı dedii doktor da sasırdı cünkü 3200 bekliyoruz demişti 3750 doğdu benim tombik kızım 😍 kordonu beline boynuna dolanmış inmezmiş iyiki aldık dedi doktor ☺️ O anda annelik yüklendi kızlar öyle üzüldüm karnımdaki o halini düşündüm ki yavrumun , çok şükür kurtulduk. Hemen yanımıza getirdiler telefonu vermiştim hemsireye her anımızı çekmiş 😍 en favorim eşim ben ve kızımız ilk aile fotoğrafımız.
Doğum olduktan sonra bebeği götürdüler eşime bebeğimizle gitmesini onu yalnız bırakmamasını söyledim 🙏 burası işte çok zordu , dikişlerin bitme asaması basım döndü kusma hissiyatı geldi ve bebek karnımdan çıkarken hissetmedim ama organlarımı yerleştirdiklerini resmen hissettim içim bi tuaf oldu. Acı olarak degil de his olarak hissettim 😬 bayıltın benii diye agladım. Sanırım sakinleştirici verdiler hafif uyumuşum ve çıkarken gülerek herkese teşekkür ederim diyordum biraz kafam iyi olmuş 😀 çıktığımda eşim ,kızım ve ailem beni bekliyordu. Odamız süslenmişti. Ağrım yoktu ama hareket edemiyordum. Hemen bebeğimi getirdiler göğsümü tuttu maşallah öyle güzel emiyor ki 😍 40 haftayı askın bebeklerdeki en güzel sey emme refleksinin asırı gelismis olması. Haftamız geçiyor diye üzülmeyin çok güzel öğreniyor içerde emmeyi kuzular 🥰 hemen sütüm geldi çok şükür. Hemsire şaşırdı ay masallah sanki normal dogum yaptın dedi , kendimi hep öyle hazırlamıştım bence herşey zihinde bitiyor🌸 normal ya da sezeryan sütüm gelecek diye hep hazırladım. Ama gelmese de üzülmeyin 3.gün fena bi süt geliyo ki ona deli süt diyorlarmış.
Eşim odadaki herkesi eve gönderdi ❤️ Başbaşa harika bi gece geçirdik. Bebeğimiz uyurken nescafe içtik ( spinalden sonra baş ağrısı olmasın diye ) ben içiyorum eşim içiyor 😀 eşlik ediyor bana. 2 saatte bir bebeği emzirmeye calısıyoruz falan. Bi yandan oda süslerimiz gece lambası gibii ışıklar mumlar. ❤️ Ağrımı acımı bile unuttum cook gec saattee ağrı kesici istedim. O gece sadece bisküvi yiyebildim ama yediğim en güzel bisküvi ve kayısı suyuydu. Okuduğum doğum hikayelerinden öğrendiğim karsıya doğru bakarak kalkmaktı ilk yataktan kalkış onu da hallettik 💪 bir güc gelmiş bana , eşim bile şaşkına döndü.
O muhtesem geceden sonra ertesi sabah gelen gidenden lohusalık sendromuna girdim 😬 ağrım da vardı zaten. Yahu ne anlıyorlar odaya gelip 1 saat oturmaktan. Hep kafamda simdi emzirme saati ama nasıl emzireceğim 🤷🏻♀️ , bebegimi almak istiyorum ağrım var millet bebeğimi seviyor diye sinirleniyorum dısardan gelenler falan 😔 en son esime caktırmadan dedim ki canım ver benim kucağımda kalsın emzirme örtümü de ver emzirsem de emzirmesem de besleniyorlar de geç 😬 sağolsun benim canımın içi öyle yaptı hemen toparlandık eve geldik. Tam 2 gece uykusuz geçti. Ama şaşkın ve güzeldi. Uykusuzluktan dolayı halisilasyon görmeye başladım bebegim nefes almıyor gibi geliyordu. Sonra k validemi cagırıp 2-3 saat uyudum eşim de uyudu. Kendimi hiç salmadım lohusa sendromuna girmemek için sürekli kendime telkinde bulundum. Ara ara bebeğim ne kadar güzel diye ağladım 😀 sadece duygusallığa engel olamadım ki çok duygusal biri değilimdir normalde. Simdi bebegim 6 günlük , herşeye hazırlıklı olun topuk kanıydı sarılık riskiydi gaz sancısıydı 😌
Şimdi koynumda uyuyor miniğim. Sezeryan dikişlerimin de acısı hafifledi.bebegime baktım emzirdim ayağa kalktım Allah veriyor gücünü eşim ve ailesi büyük destekcim oldu evim hep toplu ütülerim yapılıyor k validem yemek yapıp getiriyor çok şükür ben sadece bebekle ilgiliyim..Bence dünyanın en güzel duygusu. Annelik müthiş bişey. Oda bile değiştirsem bebeğimin yüzü hep gözümün önünde. Allah hepinizi sağlıkla kavuştursun 🙏 bizim de hikayemiz böyleydi 🌸