M-o-r-58 Esila4549 evet bebeğin ilk kakasını yapmasını bekliyorlar. Oğlumda doğumdan 20 saat sonra falan yaptı tahmini olarak söylüyorum belki sizde daha kısa sürebilir... İşlemler bitmeden çıkarmazlar yani. Ebeye söylüyorsunuz ya da gelip arada kontrol ediyorlar zaten. Kaka yaptıysa çıkış işlemi yapılıyor. Yani gün içinde bebeğin topuk kanı falan alınıyor zaten kulak muayenesi oluyor. Ben topuk kanını hastanede aldırmadım kendi sağlık ocağı ebemize aldırdım iki kez topuk deldirmek istemedim. Tercih sizin tabi ☺️
Esila4549 M-o-r-58 bir kere hastanede versek mecbur bir daha saglık ocagında gene mi verecez canım oyle mi anlamadım
Esraguvennn Esila4549 ay o zaman etek bezi gibi bisey ver bence bende şehirde yapacağım yapan ne kadar tanıdığım varsa hep battaniyeleri kirli geldi zaten ameliyathanede çok tutmuyorlar hastanelerde çok sıcak ben sıkıntı olacağını sanmam özene özene aldığım battaniyeler kirlensin istemiyorum valla birde kan lekesi kuruyor çıkmıyor ama dediğim gibi orda doğumhane yerine gidip ebeye de sorabilirsin en azından hazırlamış olursun elin ayağına dolanmaz o anda yok battaniye yok zıbın yok içlik diye ben haftaya konuşacağım ebeyle
Esila4549 Esraguvennn bir suru ebe var şu an nasıl bile bilirim hangisi doguma girer en iyisi ben havlu vereyim banyo havlusu yada ona kundak takımı alayım ikisinin birini oda havlu gibi İnternetten baktım
M-o-r-58 Esila4549 evet hastanede alıyorlar tekrar sağlık ocağındada alıyorlar. İstemezseniz doğum sonrası hastanede vermek zorunda değilsiniz. Ben izin vermedim sonuçta aynı test için alıyorlar.
Gizemciim Esila4549 peluş yada örme işte üşümesin diye. 5li zıbın setlerinde alt üst şapka eldiven bide önlük oluyor
Zeyk Tatlım bir tane tulum veya altlı üstlü takım koyacaksın bebeğin en üstüne giydirecekleri kıyafeti bu. İçine de bir tane uzun kollu zıbın ve bir tane atlet koy koyarsan bunlar alttan çitli oluyor. Bir tane de bezlemeleri için bez. Sarmalari içinde pazen, penye veya peluş farketmez bir tane battaniye veya kundak gibi birşey koy. Bu kadar 🌸
Dilara_ee İç zıbın, üstüne alt üst takım,çorap,sapkası,eldiveni,bez,battaniye.penye battaniye olduğu için bir tane de nohut battaniye koydum. Çocuk doktoru görmeden odaya getirmiyorlar. Bazen uzun sürüyor. O yuzden nohut battaniyede koydum.
seyda_44 Normal hastane çıkışı setini ,içindeki battaniyeyi ve bi tane de nohut battaniye vermeniz yeterli ,bebeği kurulayıp giydiriyorlar zaten ,odanıza gelince ısıya göre battaniye eklersiniz,bence o an bile en güzelini giydirin kan sizin kanınız eve gelince yıkarsınız
Akyuz61 Esila4549 2 takım giydirmez hemşire ben zıbın, külotlu çorap, normal çorap tulum, şapka ve eldiven verdim canım. 🥰