Özellikle sezaryen icin bilmiyorum ama karin kısmı dikisli olacağı icin ona gore kiyafet koymak gerekir.
Hastanede kalinacak gün sayısı değişebilir ve kanama şiddeti farklı olabilir o yüzden adet yerine paket halinde koyabilirsiniz
Benim hastane cantam şöyle,
Kendim icin; terlik, 3 çorap (çok üşünüyormuş o yüzden çorapların birini cok kalın tercih ettim), 3 alt çamaşır, 2 atlet, 2 emzirme sütyeni (bence birer tane yeterli ama leke olur vs diye atletle sutyeni iki aldim). 2 tane pijama takimi bir gecelik bir tane popoyu kapatan hırka,sabahlık tarzi bi şey. Çıkarken giymek icin kıyafet esofman alti ve en bol tişörtüm. Bi paket depend, 3 4 tane normal ped (belki rahat edemezsem falan diye), gogus ucu kremi, eger hevesiniz var özeniyorsanız lohusa tacı:)
Bebek icin, bir muslin beze sarılı halde çıkışta giydirilmesi icin takim (bizimkinin boyu uzun olabilir dendigi icin yenidoğanlar genelde 50 cm oldugundan ek daha buyuk bi alt üst) o kirlendiginde giydirmek icin ikinci bi takım. Bebek bezi, pişik kremi, temizleme pamuğu, yenidogan islak mendili (kendim kullanırım diye). Iki tane daha battaniye biri penye biri daha kalın. Ağız bezi, eldiven, sapka. (Takimda neler koyduğumu merak ediyorsaniz yazabilirim)
Hastanede lazim olacak kagit havlu, peçete, islak mendil, kolonya, herhangi bir hediyelik seker vs verecekseniz onlar.
Eger fotoğraf cekimi falan yaptıracaksanız ona gore ek giysiniz makyaj malzemeniz vs koyabilirsiniz ihtiyacınız varsa.