Hanımlar yalnızlık güzel şey de abartmışsınız. Yemek ne ki uyku ne ki falan 😂 Doğum nasıl olacak, kaç dikiş olacak, süt gelecek mi, bebek gazlı mı, tuvalete gidecek vakit olacak mı 🙄 Annem 40ına kadar kaldı, 20sinden sonra kalmasına gerek yoktu ama uzak ha deyince geri gelemez diye uzattım süreyi. Annem önüme 3 öğün yemek koydu, ben sadece bebeğimle ilgilendim. 40ından sonra annem gidince, eşimde işe dönünce yemek yemek için eşimi bekledim. Ki çok ağlayan bi bebek değildi. Şimdi 5 aylık yeni yeni ağlamayı öğrendi 😂 Daha önce hiç bir uykusuzluk ilk 1-2 haftaki gibi değildi. Bebeğin memeyi tutması bile başlı başına bir iş, baya efor harcanan bir iş hem de. 1,5-2 saat uyuyacaksınız en fazla. Ve bu rem uykusu yok demek, bu da asla beyniniz dinlenmiyor demek. Ağlayacak, sebebini bilemeyeceksiniz, kusacak çok mu az mı tehlikeli mi değil mi anlamayacaksınız, sürekli düşüneceksiniz, neyi yanlış yapıyorum, neden ağlıyor, çok mu uyudu, neden uyumuyor, aç mı, kakası normal mi... Ve bunları o dinlenmemiş beyinle yapacaksınız. Eşim temizlik, yemek, bebek bakımı her işi yaptı, yapıyor. Ama gözlerim açık uyuyordum. Yarın sabah işe gidecek olmama rağmen şu saatte uyanık olmamdan, çok uyku aramadığım belli oluyordur herhalde. Süreç zor, 1-2 haftadan sonra işler kolaylaşıyor. Ama böyle aman bebek ne ki hallederiz diye yaklaşıp hayatınızın şokunu yaşayın istemem. İnsanlar abartıyor ya diye bir yaklaşımla süreci küçümsemek yerine, zorlukların neler olduğunu öğrenip hazırlanmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde abartan siz oluyorsunuz çünkü. Oyuncak bebek doğurmayacaksınız. Ağlayınca meme veririm, memeden sütler zaten çağlıyor, uykusu gelince uyur aman bi de bezini değiştir bitti gitti, zaten yemek de aramam uyku da sanmayalım. O aramadığınız uyku ve yemek, bebenize süt olacak. Dinlenmezseniz, sütünüz olmazsa, bebek ağlayacak, mama vereyim diyeceksiniz, doğru mamayı bulana kadar, gaz yapacak, doğru ccyi bulana kadar ya aç kalacak, ya kusacak... Moral bozmak istemiyorum, gerçeklere hazırlamak istiyorum. Doğru bi şekilde bebek büyütmek için 1-2 hafta destek şart, çünkü belki de doğru bi şekilde yataktan kalkamayacaksınız bile (sezaryen olursa böyle oluyor maalesef). İnsanlar abartıyor demek yerine, uykusuzluktan bebeğini düşüren var, yatakta uyuyakalıp ezen var, bu insanların da bi bildiği var diyelim.