Merhaba kızlar ilk kez paylaşım yapıyorum değişik fikirlere daha çok ihtiyacım var bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Biz yaşadığımız yere yeni taşındık, eşimin ailesi burada, eşim kardeşleriyle şirket kurdu beraber çalışıyorlar ortaklığı hiç sevmesem de, ama sadece eşim maaş almıyor hala şirket açılalı 5-6 ay oldu, para bankada biriksin iş için beraber birşeyler yapalım diye kardeşleri ile, ev alalım gibi şeyler, kirada veriyoruz eve, önceki birikimimizden harcıyoruz herşeye enayi olduğumuz için, ama kardeşleri gayet iyi harcıyor tatile gidiyorlar vs, biz daha birşey yapmadık eşim hiç tatil bile almadı birde en çok çalışan eşim, kaç kez söyledim biz enayiliğe mi geldik diye, haklısın, düzelteceğim diyip beni yumuşatıp konuyu bitiriyor, bana değer verdiğini biliyorum bende ona değer veriyorum aramız çok iyi eşimle, neyse bu ayrı bir konu
kayınvalidem ise sürekli çağırıyor gel (örnek) lahana saralım, gel şunu yapalım falan diye, yapılan şey eltime de gidiyor ama eltim hiç yardıma gelmiyor, kendimi kullanılmış hissediyorum, kayınvalidem onu da çağırsa bile, ki zaten iş için hiç çağırmıyor hep hazır şeylere çağırıyor, işim var dediğinde ona tamam kızım, ben işim var ders çalışıcam dediğimde, amaan, birşey olmaz sonra yaparsın vs buna getiriyor, aile yemeklerinden sonra bir tabağını bile kaldırmıyor eltim o kadar alışmış ki herkesi kullandırtmaya, bir ara kayınvalidemle beraber yaşamışlardı 8-9 ay kadar, yemeği hep kayınvalidem yapardı alıştı tabi devam ettiriyor, mutfağı toplamada yardımı geç, tabağını bile getirmiyor, kendi evindeysek bile biz yapıp yiyip biz topluyoruz, yani ben mutfağını topluyorum, sırf ben! Çocuk uyuyacak diyip odaya geçiyor çünkü, aileyi kullanıyor resmen, kayınvalidem de beni kullanıyor onun için.
kayınbabam buna rağmen, evde boşsun, şunları yapsana gibi şakayla karışık sürekli laf vuruyor, ama eltime, yorgun musun diyorlar sürekli
okula da gidiyorum haftada 4 gün, sürekli evde değilim, bu arada kaynımda çok yardımcı eltime daha çok o yemek yapar diyebilirim, eltim sadece kayınvalidem varsa göstermelik buzluktan tavuk falan çıkarıyor yemek yapılacak gibisinden, gelini geline hizmet ettiriyorlar yahu. Çok sıkıldım patlamak üzereyim ama birşey desem anlatsam bunları, kıskanıyor gibi görüneceğim. Yapım da çok sessiz birşey diyemiyorum herşeye tamam tamam istemesem bile, sadece eşime konuşabiliyorum.
Yeni geldiğimizde eltime alışverişe ihtiyacım var çıkalım mı diyorum yoğunum demeye getiriyor ama ertesi gün dışarda kahve fotoları koyuyor, kaç kez çocuğuna baktım, menfaati varsa yüzüne gülüyor evine çağırıyor vs. Normal de asla laf etmem yaptığım şeyleri ama anladınız siz, devam etmiyorum fazla uzun olacak, hakkınızı helal edin siz olsanız ne gibi bir yol izlerdiniz?