Selam kızlar.. buraya doğum hikayemi yazmak ve birkaç günlük anne olarak tecrübe-tavsiyelerimi sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle 38+6da epidural sezaryen oldum. Normal istiyodum ama bebeğim kanala girmedi doktorum bu doğumu önerdi. Cuma sabah 7.50de beni aldılar bebeğim 08.07de doğdu. Girerken çok heyecanlandım çok ağladım önce belimden epidurali vurdular çok acıdı diyemem normaldi belden aşağım uyuşmaya başladı beni sedyeye uzattılar ve boyun bölgemden bi paravan kapattılar o sıra çok gerildim çünkü herkes birşeyle uğraşıyodu kendimi çok yalnız hissettim. O an eşim yanıma geldi ben bebeğin çıkmasına yakın alacaklar sanıyodum en başında aldılar eşimi içeri. Ama iyiki girmiş doğuma böyle bi imkanınız varsa kesinlikle girsin kendinizi daha güçlü hissediyorsunuz. Neyse başladılar eşim benim başıma doğru kapandı bekliyoruz doktor göğüs altımdan 2-3 defa bastırdı itti bebeği aşağı ben o an anladım neler olduğunu ama eşim anlamamıştı doktor başlıyorum hazır mısınız dediğinde bebek çoktan çıkmıştı eşim evet derken doktor yukardan gösterdi kızımızı o an hayatımın en özel anıydı.. ikimiz de ağlamaya başladık kızımı ölçümlere aldılar beni dikmeye başladılar kızımı eşimle çıkardılar o an inanılmaz midem bulandı aöyledim derken beni bayılttılar bilmiyodum bayılacağımı ama iyiki bayıltmışlar uyandığımda bütün dikme işlemleri bitmiş vücudumu temizliyolardı. Sonra odaya aldılar birkaç saat epidural etkisinden pek bir şey hissetmedim ama çabuk ayaklandım. Gelelim tavsiyelere; Bel ağrısı olur demişlerdi hiç olmadı. Sütüm gelmez sanıyodum hemşirelerin 3-4 defa emzirtme çabaları ile hemen geldi ve çok şükür gayet iyi geliyor. Bol bol su içiyorum kuru incir hoşafı içiyorum dereotu yiyorum. Sürekli yürüyorum evin içinde dikiş ağrılarım hiç olmuyor. Estetik dikiş yapmışlar üst kısım yapıştırma yani. Hamilelik boyunca 9.5 kilo aldım kızım 3610 gr doğdu iyiki bu şekilde az kilo almışım diyorum çok çabuk ayaklandım. Allah herkese hayırlı doğumlar versin gerçekten dünyanın en büyük mutluluğuymuş kızıma baktıkça eriyip bitiyorum sorularınızı da cevaplarım bayaa bi karışık yazdım ama kafamı anca toparlayabiliyorum kusura bakmayın🙈🙈