Gazel0606 Benim tüp bebek ve ikiz olduğu için progesteron takviyesi hamileliğin başından beri vardı zaten. Hep crinone jel ve progestan iğne kullanmıştım. Bir de ilk haftalarda kanamalarım olunca hep devam ettim. 12.haftada kanamalar bitti, tedavi de bitti zaten. Ama doktorum doğum zamanına kadar haftada bir proluton iğne vermişti. Şu an 26.hafta hala devam ediyorum. Bu hafta itibariyle günde iki defa da progestan hap başladım. Vajinal dedi doktor ama ben kullanamadım, ağızdan alıyorum. En son kanamamdan beri yani 12.haftadan beri işe gitmiyorum. Ağrılarım hiç dinmedi çünkü. Hep evdeyim, iş güç yapmıyorum, istesem de yapamam zaten. Tuvalete zor gidiyorum. Çok fazla oturamıyorum da, uzanma ihtiyacım oluyor. Karnımda baskı da çok. Biraz kasılmalarım var, bazen az bazen çok oluyor. Bu kasılmalar da sık olursa rahim ağzında açılma yapıyormuş. 3 gün önce doktor açıklığa baktı, bişey yoktu ama hep bir tedirginlik, korku tabi bende. Dikiş de yok malum. Kısacası çok çok çok zor geçiyor. Dört gözle haftaların sağlıkla geçmesini bekliyorum 😉