27 ocakta doktora kontrole gittim kizlar. Doktor bebegin suyunun azaldigini ve doğumu başlatması gerektiğini söyledi. Tabi ben o heyecanla olur benim her şeyim hazir demişim. 39+2 de hiç acilmam olmadan suni sanci ile doğumu başlattı òglen 1 gibi. Saat 3-4 oldu hala açılmam yoktu beni doğumhaneye götürdü balon diye bir şey varmış rahme onu taktı acilma olması için. Akşam saatlerinde açılmam 3 cm ye ulaştı ama ilerleme olmadı. Ben süreklı yürüdüm sürekli çömelerek açılma olması için uğraştım gebe okulundaki eğitim veren ebemiz bunları öğretmişti. Saat gece 12 gibi açılmam 8 cm ye ulaştı. Tabi bu süre icinde suni sancinin vermiş olduğu kasılmaları sıcak suyu girerek ve belime her kasılma geldiģinde masaj ile kolaylıkla geçirdim. Açılma 8 cm olunca doktorum ıkınmaya geçiriyoruz dedi. Normal doğumda en önemli şey doğru ıkınmak. Benim ilk doğumumdu ama gebe okulunda nasıl ıkınılır bunuda öğrenmiştim. Düzenli ıkınma ile taçlanma gerçekleşti ve doğumhane götürdüler 2 3 ıkınma ile dünyalar güzeli kızımı kucaģıma verdiler. 00.48 de dünyanın en güzel buluşmasını yaşadım... 🙏👶💞 Doktorum Ulviye hanıma(keçiören medisis hastanesi), gebe okulunda bize eğitim veren Nezahat ebe (beştepe sami ulus gebe okulu) sonsuz teşekkürler.
Yeter ki inanın kızlar bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra o agrıları acıları unutuyorsunuz.