Zeyk Buse0911 o kafaya takılacak bir durum değil eğer yoksa ikinizde de ve kan tahlilinden cikmadiysa birşey sorun yoktur.
Zeyk Buse0911 hepatit b tabiki yaptırmadım çünkü dediğim gibi taşıyıcı olmadığın sürece bu aşıyı yaptirmiyorsun hemde gebelik de yapılmıyor. Varsa sorun oncesinde asi olunur veya doğum sonrası bebeğe asi yapilir. Sizde bir sıkıntı yoksa hepatit b aşısı olmucaksin Sadece tetanoz. Onu da yaptırdım ben.
Hellopelo Zeyk hepatit b aşısı taşıyıcı olanlara asıl yapılmaz çünkü artık aşının koruyuculuğu yoktur kişi taşıyıcı ya da hasta olmuştur. Hepatit b aşısı olup olmama durumu kan tahlilinde hbsAg ve antihbs değerleriyle anlaşılır. HbsAG negatif antihbs de dusuk rakam çıkarsa hasta veya taşıyıcı olmamanız için bu aşıyı yaptırmanız gerekiyor. Aynı zamanda hepatit b aşısı cansız aşıdır tetanoz aşısı gibi gebelikte uygulanır. !!!!!!!!!!!!!
Mltmtpcu 20 . Haftada yaptırdım iki doz yaptılar ilk dozu biraz ağrılı sanki kolunu bi yere carpmışsn gibi ağrıyor ama ikinci dozunda hiç ağrı olmuyor onuda 4 hafta sonra vurdurmuştum
seymakara Cok soguk kanliyim dr tahlil hic bir sekilde korkmam ama aşı sanirim ilkokuldan kalma bir korkuyla çok korkutuyo ,gercekcen agritiomu cook🙄
Nisaakan_35 seymakara ben iki gün önce oldum ilk dozunu ağrı sadece gece oldu uyuduğum için hissetmedim
Susam06 seymakara Bünyeden bünyeye değişiyor ben yaptırdım mesela hic hissetmedim ağrı sızı . Korkmayın 😊
Eliffcan HappyMom aşı sağlıktır doktorlarımızı dinlemeliyiz ilk aşı oldum ikinci aşı Mart’ta onu da olacam 😊
Zeyk Hellopelo Sakin ol. Ben zaten arkadaşa da bir bilgim yok bildiğim gebelik öncesi bunun önleminin alındığı dedim. Benim bir riskim yoktu ve bana kimse hepatit b aşısı yapalım demedi. Esimdende yoktu. Eğer olsaydı zaten gebelik öncesi önlemini alirdim. Çünkü Gebeliğim boyunca tetanoz, şeker yüklemesi 2li,3lu tarama detayli ultrason hepsini yaptırdım çünkü eşim de DOKTOR. Ve yine söylüyorum eğer hepatit b varsa kişide gebelik öncesi farkedilmediyse gebelik sonrası doğumda bebeğe asi yapiliyormus gebelikte değil bunu da arastirmani tavsiye ederim.
Zeyk Hellopelo Hamilelikte Hepatid-B aşısı Hepatid-B aşısı hamilelikte rutin olarak uygulanan bir aşı değildir. Gebelik öncesi aşılama programına başlayanlar kalan dozları hamilelikte tamamlamalıdırlar. Hamilelikte Hepatid-B aşısı risk grubunda bulunan gebelere ise mutlaka yapılmalıdır. Bu gruptaki hamileler; aşısız sağlık çalışanları, Hepatid-b hastaları ile teması olan yada aynı ortamda bulunan gebeler olarak sayılabilir.
Nisaakan_35 Zeyk evlenmeden önce evlilik işlemlerinde o hepatit b işini hallediyorlar aslında kontrol ediliyorsun 🙃
KSennur Tetanoz 2.dozu bu hafta yaptıracağım(26.haftam), ilk dozu yaptırdığımda hiç bir acı, yanma, ağrı gibi yan etki olmadı, ilk aylarda defalarca progestan iğneler olan bana bu çok çok hafif geldi😃
Pnr22 Afyonlu02 ben 18 haftalıkken sağlık ocağında kontrolüm varken gittim ebe aşı zamanında geldi dedi ve ilk dozu yapıldı 5.gunum hale ağrısı ve şişliği geçmedi ama bebeğimiz ve kendi sağlığımız için de aşı yaptirmamiz şart geçmiş olsun 🤗
Zeyk Nisaakan_35 aynen canım daha öncesinde bakiliyo. O zamanda denilmişti asi koruyuculugum hala varmis. Çocukken yapılan. O yüzden başka da yapalım diyen olmadı❤️ ben hamilelikte tetanoz gibi rutin hepatit b aşısı yapılanı da duymadım.
Kubra_61 Bende 20.haftam da oldum, yaparken hafif bir yanma hissettim Ağrı yada şişme olabilir buz koyun dediler fakat sonrasın da bir ağrı ya da bir yan etki yaratmadı 24. Haftam da tekrar olacağım kısmetse