Merhabalar 😍 Dün gerçekleşem spinal sezaryen doğum hikayemi sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle çok rahat, çok güzel bir gebelik süreci geçirdim Allah herkese nasip etsin. Mide bulantım,kusmam hiç olmadı son zamanlarda sadece rahim büyüdüğü için mideme baskı yapması sebebiyle midemde aşırı yanma oluyordu onun dışında çok şükür ki hiç problemli bir hamilelik geçirmedim🙏🏼Doktorumun önerdiği tüm testleri çevremdekilere kulaklarımı tıkayarak yaptırdım. Önemli olan doktorumun ne istediğiydi çevredekilerin yararlı/zararlı demeleri değil.
- haftamda çatı muayanesi oldum normal doğuma müsaittim ama yarım cm açıklığım vardı sadece. 39+4 de yine aynı şekilde devam ediyordu ve rahim ağzında hiç yumuşama olmadığını söyledi doktorum. Bebeğimizde irileştiği için doktorum çok beklemek istemediğini söyledi 2 gün sonra tekrar çağırıp karar verelim dedi. Tabi ki bu dönemde ( 36. Haftadam itibaren) açılma için herşeyi yaptım yiyemediğim tek şey hurmaydı onun dışında pilates egzersizi, ananas, tarçınlı su, yürüyüş, merdiven inip çıkma, squat herşeyi yapıyordum. 2 gün sonra gittiğimde yarım cm olan açılmamda kapanmıştı 🤷🏼♀️ nst de zaten sancım hiç çıkmıyordu 1-2.. Bebeğimiz 3800 gramdı doktor daha beklemek istemediğini söyledi ve istersen pazartesi günü için suni sancıyla doğum başlatırım ama sonu %80 sezaryene dönecektir çünkü hiç açılma,yumuşama yok ama dilersen cuma günü gel sezaryene alalım dedi. Uzun bir konusma sürecinde sezaryene karar verdik ve 14 şubata randevu aldık😍 Sabah tahlillerim yapıldıktan sonra 10 da ameliyathaneye alındım tabii ki heyecan dorukta neyle karşılacağımı bilmiyorum ilk gebelik olduğu için ama mükemmel bir ameliyathane ekibiyle karşılaştım. Anestesi doktorundan, hasta bakıcısına kadar çok iyi insanlardı Allah hepsinden razı olsun🙏🏼 Önemli olan gerçekten iyi insanlara denk gelmek. Oturttular beni sedyeye ve biri omuzumdan sarıldı elimi tuttu omuzlarım aşağıda kendini sıkma canın acırsa elimi istediğin kadar sıkabilirsin dedi. Anestesi doktoru her yaptığı aşamayı söyledi inanın elimin üzerindeki damar yolu daha çok acıyor iğneden hiç korkmayın. Biran da sıcaklık hisseytim ve uyuştum. Beni hep konuşturdular midem bulandı doktora söyledim ilaç yaptılar sonra tekrar bulandı hatta kusucaktım kusabiliyorsam kusmamı söylediler çekinme biz temizleriz kendini rahat bırak dediler ama zaten uyuşuk olduğunuz için öğüremiyorsunuz bile. O anda ilaç yaptılar tekrar ve bulantım gitti. Çekiştirmeleri bile beni hiiç rahatsız etmedi ben korkuyordum çekiştirme hissinden ama öyle bi çekiştirme değilmiş gerçekten. Ebe mideme baskı yaptığında bile hiçbişey hissetmedim. Maşallah tosuncuğa bak çıkmıyor demelerine kalmadan bi ses 💙işte o ses dünyanın en güzel sesiymiş gerçekten. Oğluşum dünyaya gözlerini açmış bana bakıyordu 😍 hemen ilk teması gerçekleştirip aldılar yanımdan sonrasında şarkılar türküler eşliğinde dikiş işlemini gerçekleştirip bitirdiler. ☺️ Odama geldiğimde uyuşukluk sebebiyle bişey hissetmedim uyuşukluğum geçince adet sancısından biraz daha şiddetli ağrılarım oldu o da ilk idrara kadar. İlk idrarımı yaptıktan sonra ayağa kalkma işleminde zorlandım denilebilir. İlkinde başarılı olamadım tekrar oturdum aşağı baskı varmış gibi hissediyorsunuz. Derin bi nefesten sonra tekrar deneyip başardım ilk yürüyüş açıkcası zor ama ikinci ve diğerlerinde o kadar acı hissetmiyorsunuz. Şuan ikinci günüm ve hastane odasındayım tek başıma çoğu işimi görebiliyorum🙏🏼 Çok şükür ki sütümde hemen geldi emzirme işlemimizde başarılı 👍🏼 4150 gram 54 cm ile oğluşum şuan yanımda uyuyor. 💙 Korkmayın herşey o sesi duyana kadar😍 İnanın tüm acılar geçiyor... Kendinizi illa ki bir doğum şekline zorlamayım bırakın bebeğiniz karar versin nasıl gelmek istediğine. Doğumum Küçükköy Asya Hastanesinde gerçekleşti doktorum Behram Barlas. Hasta bakıcısından, hemşiresine, ameliyat ekibine hepsiyle mükemmel insanlar kesinlikle öneririm🙏🏼Hepinize Allah hayırlı doğumlar nasip etsin. 🥰🥰🥰