Aleyalmina Artk son günler hem heycan hem korku normal doğum istyorum ama kesiden ve dikişden cok korkuyorum normal doğum yapan annişlerm nasl işledi o süreç anlatrmısınız birazda olsa korkumu yensem🙏son 22 bu arada
Aleyy00 Aleyalmina kesim, yırtılmam vs olmadı. 3 dikişim oldu oda doktorum normal hatta çok az dikişle çok rahat bir doğumla sıyırdın bu işi diyip gülmüştü😃 Eğer çatın müsaitse ve bebeğinin baş çevresi de oradan çıkmaya müsaitse yırtılman da olmaz kesiye de gerek kalmaz. Zaten doğumların genelinde o anın şeyiyle kesiler vs çok hissedilmiyormuş. Korkma o çektiğin tüm acılara değer birşeyi kucağına verecekler ve bir daha olsa bir daha çekmek isteyeceksin onları. Ki ben doğurduğumu hissetmedim bile umarım sana da çok rahat bir doğum yaşatır rabbim
Bahar24 Aleyalmina korkulacak birsey yok cnm kısmetimizde ne varsa onu yaşıyoruz ben yurtdışında 2 defa doğum yaptim buda 3 cü olacak allah izin verirse diyer ikisi kesili ve dikişli oldu kesmeleri sartmiydi bilmiyorum bekli yırtılma olmasından çekindiler böylesi daha iyiymis diye duydum kesersen makasi hissettim ama acı hissetmedim o çektiğim sanci ve baski anında hissetmiyorsun zaten sonrasinda biraz gıcık oldum dikiş anında iyne yapiyo uyuşturuyor öyle dikiyo ben dogumdan cok ondan gıcık oldum bekliyorsun hareket etmeden tabi aci deyilde ipi çekerken hissediyordum ilkinde deyilde ikinci doğumda iyne yapmasına rağmen biraz aci hissettim söyledim tekrar yapti ama neden bilmiyorum yine hissettim bende dikişten tırsıyorum biraz ama alistik artik😁 sonrasinda sızlama oluyo 2 3 gün çok siddetli deyil yani dayanilmicak kadar deyil ilacla batikon veriyo zaten iyi geliyordu onlar ılık su iyi geliyordu sonrasında tuvalete gecmekten korkuyordum hani yanarsa diye cok şükür korktuğum gibi olmadi ama uzun sürdü dikislerimin iyileşmesi oturmada zorluk çekiyordum batiyordu bana oyle cnm annelik kolay deyil ama yinede deyer cok şükür rabbime bizi bu duygudan mahrum etmedi sende korkma bana göre sezaryen daha korkunç ve ürkütücü dua ettiyim tek seydir rabbim yasatmasin bana sezeryanle doğumu normalde herseye razıyım.
Hayat Aleyalmina ilk doğumumda ne kesi oldum,Ne dikiş çok şükür. Doktoru dinlemek gerek.Ve birde Son aylar ,börekdi,çörekdi ,unlu şeyleri azaltmak lazm.Bu 2 ci hamileliyim bakalım bu nasıl olucak .Buda dikişsiz olsa keşke
catlak_anne Aleyy00 merhaba. Kesiniz ve yırtılmanız yoksa neden dikiş attılar ? Dikiş olmaması için kesi ve yırtılma olmasın diye kendimi şimdiden hazırlamaya çalışıyorum. Siz öyle yazınca merak ettim
Ftsctn_20 gezentianne biz denedik o masajı ama canım çok yandı ilk başta normal mi acaba yoksa biz mi yanlış yaptik
Paramedikelif Ftsctn_20 normalmiş öyle duymuştum zamanla alışacak mis vücut biraz bastırarak yapılması gerekiyor çünkü
Aleyy00 catlak_anne sen normal doğum yaptığında dikişin illa ki olacak canım, çok açık sarkık ve büyük bir vajinaysa ve bebeğin kafasının boyutundaysa ancak dikişsiz olur. Yırtılma bebeğin kafası çıkarken vajina dışı bölgelerde olur kesi de bebeğin başı çıkamıyorsa aşağıya doktor kesi atıp yerini genişletir bir kaç dikişin illa ki olacak
Mervettas Bahar24 ya nasıl makasla kesiyorlar ben onu anlamıyorum 😣😭 bir arkadaşım da makasla dedi ben inanamadım ne biliyim neşter falan olması gerekmez mi normalde makas deyince insana bir garip geliyor 😣🤢içim bir tuhaf oldu yine gerçekten
Hadiyye127 Aleyalmina korkma canim ben normal dogum yaptim 5 dikisim vardi dogumda dikilirken falan hic hissetmiyorsun, ama tabi dogumdan sonra yurumek falan biraz zor oluyor
Happy46 Aleyalmina bebeğin pozisyonu gelişi uygun olursa kesmiyoruz dedi doktor bana bu bebeğe bağlı dedi o an iri bir bebekse kesi yapılıyormuş yırtılma olacağından