Zlyha1 Bugün 11+1'deyiz..haftaya randevum var.. İkili tarama testi yapılcak.. Fakat çevremde yaptırmamam konusunda gereksiz olduğu konusunda şeyler söyleniyor.. Benimde ilk hamileligim cok kararsızım.. Riske de atmak istemiyorum sizce napalıyim😟
Siibeell Zlyha1 zararlı bişeyi yokki pazartesi yaptırdım bende detaylı şekilde ultrasyonda bakıldı ve kan verdim bu kadar
BusraDevlet83 Zlyha1 Ikili test zorunlu değil. Olasılık veriyor sadece. Kesin ve net bilgi yok. Ben yaptırdım lakin. Yine o haftalarda olsam yine yaptırırım. Içim rahat etsin. Ayrıca bebeğimi gördüm. Özlüyordum çünkü🌝
Ezgi05 Zlyha1 ya normal ultrason işte ekstra bişey yapmıyorlar ki ense kalınlığını ölçmese bile sağlığı yerinde mi diye ultrasondan bakar yine aklın kalmasın diye yaptır bence ama net sonuç olmadığını bir olasılık olduğunu bilerek gir bence
Yenianne65 Zlyha1 % 100 sonuç vermeyen bir test doktorlar ihtimaller üzerine konuşuyor çevrem de ki iki kadına da bebeğinde down sendromu var demişlerdi bizzat kendi ablama bi de hamilelikleri zehir oldu bebekler bi doğdu masallah sapasağlam bende yaptırmadım kesin sonuç olsa yapardım
Zlyha1 Siibeell işte gereksiz bebeğe bosu bosuna fazla radyasyon verilcek zaten nolursa olsun dogurcaksin ne gerek var falan.. İlk hamilelgim diye cok tecrübesizim her soyleneni fazla takiyorum sanirim:(
Siibeell Zlyha1 benimde ilk gebeliğim pek bi bilgim yok ama insanları çok fazla dinleme sen ne kadar rahat olursan geçirdigin gebelik o kadar güzel olur her kafadan bi ses çıkıyo hepsini takarsan işin çok zor bi kulagından girsin bi kulagından çıksın boşver doktoruna danış sadece hamile kaldıktan sonra etraftaki herkes doktor kesiliyo 🤗
Marinedeniz Zlyha1 bebege radyosyon vermekle ne ilgisi var ki kan testi yapiyorlar bence bir risk var mi yok mu diye gormek onemli diye dusunuyorum cevrenizdekilere aldirmayin ultrasonda da ense kalinligina bakiyorlar
bskulku Zlyha1 ultrasonlarda bebeğe radyasyon yada ışık vermiyorlar ses dalgaları yolluyorlar. Lütfen herkesin dediklerini kafanıza takmayın. En iyisini doktorunuz bilir.
Zlyha1 BusraDevlet83 bende çok özledim haftaya çarşamba gününü sabirsizlikla bekliyorum :) sadece bu ikili tarama testi konusunda ön yargılarım vardı. Çevreden dolayı :/
BusraDevlet83 Zlyha1 Doktorunuz ne söylediyse o. Yoksa bizim millet herşeyi çok iyi bilir😀 Özleniyor ah ah💛
Zlyha1 Siibeell aynen öyle.. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız gerçekten ☺️ sağlıklı hayırlı bir doğum dilerim 🌹 @Siibeell
Zlyha1 Ezgi05 teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ezgi hanım.. Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim ☺️🌹 inşallah haftaya doktorum nasıl yönlendirirse ona göre hareket etcem
Zlyha1 BusraDevlet83 çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız.. İnşallah sağlıklı hayırlı doğumlar geçiririz.. ☺️🌹
Zlyha1 Yenianne65 işte çevremdende bu konuda uyarılar aldığım için sizlere danışmak istedim.. Ailemde de bu gibi seyler yaşanmış.. Panik atak rahatsızlığım olduğu için Allah muhafaza doktor olumsuz birsey söylerse cok kafama takacağımı bosu bosuna hamileligimi kötü gecirmeme sebeb olcagini söylüyorlar.. Bu yüzden cok kararsız kaldım.. Rabbim hayirlisini nasip etsin inşallah..
Nltka Zlyha1 çok kafana takma Allah göstermesin down sendromlu dese bile sadece bşr riskten bahsetmiş olacak kesin değil . Doğumdan sonra çat diye lohusa psikolojiyle öğrenmektense bence önceden öğrenmek veya olmadığını bilmek daha iyi
Yenianne65 Zlyha1 çevremde yaptıranlar gerçekten pişman olmuş bende yaptırmadım ne gelse rabbimden kesin bi sonuç verseydi bi dk düşünmeden yapardım ama yok
Bahar_1993 Zlyha1 bende yaptırdım sırf eşim istiyor diye😒 hiçbir testte %100 sonuç yok yaklaşık % 70-80 doğru olma payı var aynı zamanda da yanılma payı var. Bence onun yerine yeni doğan bakım ünitesi olan bir hastane seçmelisiniz çünkü bebekte müdahale edilmesi gereken bir durum olduğunda başka hastaneye sevk etmesinler diye
Zlyha1 Bahar_1993 doktorumdan çok memnunum Allah razı olsun.. Bu semtin en iyi güvenilir doktoru.. Sadece çevreden gelen söylemler biraz kafamı karıştırıyo iste.. Haftaya kontrol günüm bir gelsinde Allah kerim.. Doktorumla sıkıntımı paylaşırım.. Ne şekilde ilerlemesi gerekiyorsa öyle yaparım :) bilgilendirdiginiz icin teşekkürler bahar hanım.. Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim 🌹