Pelin94 Doktorum 11.haftada ikili test ve ense kalınlığına bakılıcak dedi özel hastane ikili test için kan tahlili ve ultrason olarak iki çeşit seçenek sundu. Ultrasonda gerekiyor mu ikili testte?
Ozgee11 Pelin94 ultrason da ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılıyor. Kanda da pap-a bhcg falan bakılıyor. Kilon yaşın hastalığın varsa hepsi içine katılıp risk hesaplaması yapılıyor. Olay bu ☺️
Buse91 Pelin94 evet ilk önce ultrasonda ense kalınlığına burun kemiğine bakılır daha sonra kan tahlili yapılır ikisinin sonuçları ortak değerlendirilir ikili test denmesinin sebebi bu. İki doktorda aynı şeyi söylemiş aslında😊
Deletedmom337 Pelin94 devlette ikisini de ucretsiz yaotiriyorsunuz ozelde cok pahali bence bosu bosuna boyle buyuk testleri ozelde yaotirmayin
Buse91 Pelin94 rica ederim😊 imkanınız varsa devlette yaptırmanızı öneririm bu arada ben randevu alamadığım için hastanemde yaptırmak durumunda kaldım perinatolog yaptığı için 470 tl ödedim😕
HandeNur22 Ben hem kan hem ultrason icin 180 tl odedim ozelde 1 haftada sonuclari aldim. Hastaneden hastaneye degisiyor sanirim Once ultrasonda bakiliyor daha sonra kan veriyorsunuz