Merhaba anneler yazıp yazmama konusunda kararsız kalmıştım ancak ben burada umut veren hikayeleri her gün okuyup kendimce güçlü hissediyordum yalnız olmadığımı hissediyordum her hikayeden Farklı bir tecrübe ediniyordum bu yüzden bende umut olmak adına yazmak istedim uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin.
Hamileliğimin ilk 5 ayı muhteşem geçti sadece başlarda azıcık bulantım oluyordu ama geçti gezdim her işimi kendim yaptım ev taşıdık hiç oturmadan evimi yerleştirdim seyahatler yaptım misafir ağırladım enerjim tavandı taaaki 21. haftama kadar bir gün çok yoğun temizlik yaptım (çok pişmanım) ütü süpürge ne varsa evde bir hışımla bitirdim sonra üç gün bel ağrısı yataktan çıkamadım doktora gittik ki rahmimde açıklık oluşmuş acil seni ameliyata alacağız serklaj olmalısın dedi doktor sadece bir santim tutuyor bebeğini dedi ve ben o gün serklaj oldum rahmimi diktiler Ameliyat çok kolaydı zaten bayıltıldım hiç bir şey anlamadım sonrası çok fenaydı hiç kalkmadan doğuma kadar yatacaksın dedi doktor sadece yemek ve tuvalet için kalkıyordum yerimden 2-3 ay sürekli yattım her şeye dikkat ettim ancak serklajdan sonra enfeksiyonum asla geçmedi sonra dizanteri oldum büyük tuvaletimde beyaz bir akıntı vardı ishal olmuştum ve tuvaletim gelince aşırı sancım oluyordu çok korktum ilaç kullandım geçti şükür sonra 34-35. Haftalara geldiğimizde artık dolanmaya başladım 36. Haftada hiç esirgemedim çarşıya falanda gittim ama iş yapmadım ağır kaldırmadım yormadım kendimi.
36 haftanın sonuna doğru bir gün sancım geldi acile gittik 4 cm açığım olmuş doğum başlamış dedi doktor serklaj dikişimi aldı ciğer geliştirici iğne vurdu yat kalkma bu iğne ne kadar kalsa o kadar iyi dedi yattım ama zamanla artması gereken sancım gittikçe azaldı açıklığım durdu iğne doğumu durdurdu dedi doktor eve gidebilirsin istersen dedi bizde 4cm açıklıkla eve çıktık hiç sancım falan da kalmadı. Gün saymaya başladık doktor iyiki gelmedi içinde ne kadar kalsa o kadar iyi dedi ve biz o halde 2 hafta daha dayandık kızım 38. Haftasının bittiği gün gece gelen sancımla gelmeye karar verdi benim için 38 leri görmek mucizeydi hep erken doğum ve düşme riski vardı.
Her şeyim hazırdı o gece geleceğini hissetmiştim çünkü gün boyu kasılmalarım çoktu gece sancılarım çok sıklaştı hemen anneme haber verdim kahvaltı ettim kuran okudum duş aldım gerçekten duş harikaydı doktora erken gitmek istemedim Meryem ana eli otuna okuduk suyundan içtim yanımızda hastaneye götürdük hastanede de içtim hastaneye geldiğimizde açıklığım 5cm idi sabah 6 da hastanedeydik sancılarım artıyordu ama dayanılmayacak gibi değildi oho sancı buysa ne var bunda falan diye geçirdim o anları derkeeeen bir anda içimden pıt diye bir ses geldi suyum boşaldı ve o da ne dehşet bir sancı girdi Allahım öleceğim sandım hastaneyi yıkıyorum resmen çok fena gelmeye başladı sancılar ben doğuramam kesin beni diye mi bağırmadım annem ben seni çok üzdüm beni niye doğurdun mu demedim bağıra bağıra geçirdim resmen o sancıları ( öncesinde ben bağırmıycam sabredeceğim diye konuşurdum ama asla dayanamadım 🙈) en son ebe geldi açıklığıma baktı gidiyoruz dedi ben bağırıyorum hala doğuramam ben alın bunu benden diye doğumhaneye gittik çatala çıktım sancı gelince ıkınmak bence en kolay kısmıydı çünkü ıkınınca sanki sancılar daha kolay geçiyordu ebe çok güzel ıkınıyorsun dedi doktoru çağırdılar bir kaç ıkınmada doğurdum ıkınırken hiç bağırmadım gerçekten de balık gibi kaydı Minik kızım yan tarafımdaki küveze koydular ben bitti tamam dedim ama doğum sonrası benim için travmaydı doğarken karnıma hiç basmamışlardı ancak doğum sonrası herkes başıma toplandı karnıma basmaya başladılar benden foşşş diye kan boşalıyordu kanamam durmamış doktor beni uyuşturmadan kesti biçti doğumdan daha zordu benim için yarım saat sürdü sonrası tampon yapmış balon koymuş içime sonda takmış dikiş atmış eğer rahminin kanaması durmazsa ameliyata alacağım dedi ama çok şükür öyle bir şey olmadı. Beni sedye ile odama götürdüler ben mahvolmuştum parmaklarımı dahi kıpırdatamıyordum çok çok çok zorlandım kızımı bile gözüm görmedi o an sürekli gelip kanamama bakıyorlardı enfeksiyondan olabilirmiş bir gün hastanede kaldık ertesi gün sondayı tamponu balonu aldı doktor artık canım çok yanmıştı ateşlenmiştim doğum sonrası zaten titreme tutmuştu ertesi gün ateşim geçti ilk yürümem zor oldu dikişlerim çok zorladı kızımı emzirmek ona bakmak benim için zordu annem olmasa yapamazdım şimdi çok şükür ikimizde çok iyiyiz 23 günlük oldu kızım zor bir süreçti hiç pes etmedim hep sabrettim sonunda çok şükür zor da olsa kavuştuk.
Gaziantep Yaşam Hastanesi Şükran Güçer e gidiyordum doğum sırasında asla memnun kalmadım eli inanılmaz ağır çok sert ve beni rahatlatmak yerine çok gerdi iki tane ebe vardı hem çok iyiydi hem eli hafif hemde sakinleştiricilerdi ama doğumum saat 11 de oldu onlarda geceden olduğu için değiştiler gelen ebeler çok kötüydü sertti ukalaydı adlarını bilmiyorum malesef ama asla memnun kalmadım hastaneden de çalışanlarından da bir daha tövbe oraya düşürmesin Allah travma oldu bende resmen.
depend falan almadım hiç de ihtiyaç duymadım hastanede hasta bezi taktılar bende sonrasında bir iki gün hasta bezi kullandım sonrasında ped yetti. Önü açılan pijamalar almak lazımmış ben onu yanlış yaptım sakin olmak çok önemli olabildiğince. Çok uzattım okuyanlara faydam olur inşallah sormak istediğiniz bir şey olursa fırsat buldukça cevaplarım Allah herkese bu güzel duyguyu nasip etsin anne olmayı nasip etsin ❤️🤲🏻